Judecătoarea Dana Gîrbovan: Libertatea e tot mai puțin prețuită și dată la schimb pentru o iluzorie siguranță

0 1.185

Judecătoarea Dana Gîrbovan a transmis cu ocazia Zilei Naționale a României mesajul că libertatea și frica nu sunt compatibile. Ea a părut să critice, astfel, pe cei care doresc condiționarea drepturilor și libertăților cetățenești în numele unei „siguranțe iluzorii”.

„În fiecare an, de 1 Decembrie, vă invit sa priviți în urmă la ziua Marii Uniri, pentru a înțelege că moștenirea ce ni s-a dat este spre păstrare pentru generațiile viitoare. Unirea nu este un dar dat unui copil răsfățat, de care ne putem plictisi, ci o jertfă, rod a sute de ani de luptă și a mult sânge vărsat, o obligație de care suntem ținuți pentru copii noștri.Anul trecut, pe 1 decembrie 2020, spuneam că: “Anul acesta sărbătorim Unirea în pandemie, cu fețele acoperite, întunecate de frică. Nu pandemia, însă, ne-a furat spiritul Marii Uniri. Spiritul Marii Uniri s-a pierdut în fiecare zi în care am refuzat să cunoaștem istoria, să învățam din ea și să recunoaștem semnele pierderii libertății.”

De atunci a trecut un an, dezbinarea și ura au crescut, libertatea e tot mai puțin prețuită și dată la schimb pentru o iluzorie siguranță.În 2021, romanii întâmpină Unirea cu garduri, cu dezbinare, cu teamă și ură.În 1918, Unirea romanilor s-a săvârșit în contextul pandemiei gripei spaniole, aflată în plină expansiune, pandemie ce a lăsat în urmă milioane de morți”, a spus Dana Gîrbovan.Ea i-a invitat pe români să privească în urmă și să „ne găsim resorturi să înfrângem frica, să ne regăsim rațiunea, demnitatea și înțelegerea pentru cel de lângă noi”.„Lanțurile robiei sufletești par să reînvie pe zi ce trece, pentru că libertatea nu supraviețuiește în frică, oricât de multe justificări s-ar aduce.Vă invit, dragi romani, de ziua noastră să privim în urmă și să ne găsim modele demne de urmat. Să ne găsim resorturi să înfrângem frica, să ne regăsim rațiunea, demnitatea și înțelegerea pentru cel de lângă noi.Să fim uniți, liberi și demni, pentru a putea supraviețui ca națiune.

Să fim uniți, liberi și demni, pentru a putea supraviețui ca națiune.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!”, a spus Dana Gîrbovan, pe pagina ei de Facebook.

Nu este prima oară când Dana Gîrbovan vorbește pentru apărarea libertăților și a drepturilor fundamentale, în contextul pandemiei.

La finalul lunii septembrie, ea critica deciziile de a impune vaccinarea prin înfricoșarea cetățenilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php