AMINTIRI DIN COPILĂRIE de ION GAVRILĂ OGORANU

0 322

 

Fiecare copil merită un premiu! Oferă copilului / elevului tău o carte pentru sufletul tuturor copiilor, mici și mari…

 

O carte pentru această vacanță mare:

 

„AMINTIRI DIN COPILĂRIE” de Ion Gavrilă Ogoranu

 

Format A5, 138 pag.copertă color broșată, 15 lei
Comenzi: www.Libraria-Rezistenta.com sau Tel./WhatsApp: +40722749249

____________________________________________________________________________

Cu ”Amintirile din copilărie”, scrise la cumpăna dintre milenii și tipărite într-un mic tiraj în 2001, Ion Gavrilă Ogoranu evocă începutul unei vieți fabuloase pe care o va rememora, cu acuratețea istoricului și cu un incontestabil talent de prozator, în volumele din ciclul ”Brazii se frâng dar nu se îndoiesc”(vol I și II) și vol V (“La pas prin Frăția de Cruce”).

Universul copilăriei în satul făgărășan din perioada interbelică este surprins prin aspectele sale esențiale, pe care apoi se vor construi axele valorice ale unei existențe exemplare: familia, biserica, școala, neamul, natura, animalele, jocurile și năzdrăvăniile copilăriei, confruntarea cu lumea de dincolo de hotarul satului, unde aceste valori începeau să se dilueze.
Experiența unui copil năzdrăvan, Ionică al Ogoranului, care îl egalează în peripeții pe Nică a lui Ștefan a Petrii, este filtrată prin cea a ”Moșului”, așa cum era numit eroul legendar și din păcate atât de puțin mediatizat și cunoscut, cel care a ținut, alături de frățiorii săi (căzuți prin trădare) Rezistența armată din Munții Făgărașului timp de 7 ani, reușind apoi să se ascundă încă 21 de ani de căutările acerbe ale Securității.

Ioana Dobrescu, redactor de carte, Editura Sânziana

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php