Senatorul Sorin LAVRIC despre noul cod de etică din Universități: Se are în vedere INTERZICEREA a TOT ceea ce ține de simbolurile IDENTITARE ale NEAMULUI ROMÂNESC?

0 847

Senatorul Sorin Lavric (AUR) critică noul cod de conduită din Universități adoptat de Ministerul Educației condus de Ligia Deca (foto), potrivit unui comunicat de presă

Senatorul deplânge faptul că acest cod a fost adoptat într-o discreție totală, „noaptea ca hoții”.

„În tumultul asurzitor care a cuprins întreaga societate românească încă de la debutul neoficial al campaniei electorale, niște monștri îngrozitori și-au făcut apariția în creierașul Ligiei Deca, pupila lui Klaus Iohannis, instalată de turistul de la Cotroceni direct în vârful ministerului Educației pentru a se asigura că până la finalul mandatului de președinte întreg sistemul de educație va fi pus definitiv la pământ.

Ultima ispravă a ministrei Deca, în mandatul căreia o profesoară a fost atacată în timpul orei de un elev, cu un cuțit, alți profesori au fost batjocoriți, iar cazurile de violuri în școli și de consum de droguri au explodat, devoalând astfel gradul de degradare profundă în care se găsește școala românească, a fost adoptarea “noaptea, ca hoții” a unui Cod de Conduită pentru universități care, prin formulările extrem de ambigue, poate reprezenta o invitație directă pentru anumite minți mai înfierbântate la alte abuzuri”, scrie Sorin Lavric.

Ce urmărește MEN?

Senatorul se întreabă dacă nu cumva prin anumite sintagme din acest cod, Ministerul Educației nu urmărește eliminarea elementelor identitare românești din mediul universitar.

„Nu încape discuție, discursul instigator la ură nu are ce căuta într-o societate democratică, cu atât mai puțin în spațiul universitar care este unul al toleranței, culturii și al dialogului, aceste derapaje fiind deja sancționate de către legislația națională, însă, așa cum bine știm, de cele mai multe ori diavolul se ascunde în detalii.

De aceea, ministra Deca este obligată să spună de urgență dacă prin formula “Este interzisă promovarea simbolurilor identitare”, ministerul Educației a avut în vedere interzicerea a tot ceea ce ține de simbolurile identitare ale neamului românesc? Oare ministerul Educației a devenit bâta prin care trădătorii din fruntea țării încearcă să anuleze promovarea în spațiul universitar a tot ceea ce ține de simbolurile și tradițiile naționale românești? Și, eventual, să preluăm și să promovăm noua “identitate” servită direct de la Bruxelles, pentru a ne uniformiza mai lejer cu valurile de migranți pe care România urmează să-i găzduiască în numele “solidarității” europene”, susține Lavric.

Codul Ligiei Deca

La 22 martie 2024, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Ministerului Educației privind aprobarea Codului de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, document ce “reglementează cu titlu general cu privire la prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în cadrul instituțiilor de învățământ superior din România.”

Codul nu prevede niciun act normativ pe care se sprijină, ci doar că „ Xenofobia, radicalizarea și discursul instigator la ură sunt încălcări directe ale principiilor libertății, democrației, ale respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale și ale statului de drept, principii pe care se întemeiază Uniunea Europeană și care sunt comune statelor membre”, scrie siteul mihailneamtu.eu.

Practic, „principiile” invocate de MEN pot duce la abuzuri, având în vedere că lasă la bunul plac al decidentului ce înseamnă și cum se definesc.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php