Acuzele serviciilor ucrainene la adresa AUR, doar o perdea de fum cu care să ACOPERE o ȘTIRE REALĂ? IMAGINILE SCANDALOASE pe care Ucraina NU A VRUT să le VEDEM

0 945

Partidul AUR este acuzat de „surse” din cadrul serviciilor secrete ucrainene că ar pregăti „provocări” împotriva Ucrainei, anunță News.ro, citând o publicație ucraineană de limbă engleză, scrie Hotnews.

„Sursele” citate de Kiev Post afirmă că „Alianţa pentru Uniunea Românilor” (AUR) ar fi „pro-rus” și ar ar putea lansa în curând o serie de provocări informaţionale anti-ucrainene. Aceste surse afirmă că scopul unei astfel de campanii de dezinformare este acela de a prezenta opresiunea care ar viza drepturile românilor în Ucraina.

Potrivit surselor din GUR, reprezentanți AUR realizează în prezent interviuri cu preoţii din satele din regiunile Cernăuţi, Zakarpattia şi Odesa, unde se află un număr semnificativ de etnici români, în cadrul pregătirilor pentru operaţiunea de propagandă.

În plus, propagandiştii discută cu familiile bărbaţilor care servesc în prezent în Forţele de Apărare ale Ucrainei, relatează kyivpost.com.

„Această operaţiune face parte din peisajul politic intern al României, dar ar putea avea un impact negativ asupra imaginii Ucrainei”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor speciale care a discutat cu ziarul ucrainean sub rezerva anonimatului. El a adăugat că acest lucru ar putea duce la escaladarea situaţiei, cu blocaje de tranzit şi incitare la proteste.

O „campanie” asemănătoare ar fi desfășurată și de bulgari, prin partidul „Renașterea”, susțin aceste surse din serviciile secrete ucrainene. Evident, aceleași surse concluzionează că „ sincronizarea acestor operaţiuni speciale sugerează o posibilă coordonare de către Kremlin, menită să complice situaţia geopolitică a Ucrainei”.

AUR: O dezinformare care are ca scop intimidarea minorității române, pentru a discredita orice revendicare privind respectarea drepturilor sale ca fiind „extremistă” și „pro-rusă”

Într-un comunicat de presă semnat de senatorul Claudiu Târziu, șef al CNC al AUR, formațiunea neagă vehement acuzațiile.

  1. Dezmințim aberațiile securiștilor ucraineni și ale presei aservite lor de la Kiev. AUR nu întreprinde nicio acțiune pe teritoriul Ucrainei și nici nu are oameni acolo. De ce HUR aruncă minciuni „pe surse” și nu își asumă răspunderea unor asemenea afirmații oficial, prin purtătorul autorizat de cuvânt? De ce HUR nu spune cu nume și prenume, serie și număr de pașaport, care ar fi acei cetățeni români, presupuși membri AUR, care ar activa în Ucraina? Amintim și că publicația Kyiv Post, specializată în defăimarea AUR, nu ne-a cerut niciodată vreun punct de vedere. Kyiv Post este o publicație de limbă engleză, deci publicul țintă ales de HUR pentru defăimarea AUR este comunitatea internațională.
  2. HUR este continuatorul direct și de drept al criminalului GRU, serviciul sovietic de spionaj militar, de la care a preluat cadrele și metodele, după dezmembrarea URSS. Din 1991 și până în prezent HUR a întreprins acțiuni ostile și provocări împotriva României, a cetățenilor români și a românilor care trăiesc pe teritoriile anexate la Ucraina, ca urmare a Pactului Ribbentrop – Molotov. Amintim cazul trădătorului Floricel Achim, recrutat de HUR pentru a divulga secrete militare românești și ale NATO, interdicția abuzivă de intrare în Ucraina a numeroși cetățeni români, ziariști, activiști civici și politicieni sau acțiunile de intimidare la adresa românilor din Sudul Basarabiei pentru a se declara „moldoveni” sau împotriva construirii de biserici românești.
  3. Atacul mârșav al HUR asupra preoților ortodocși din satele românești de peste graniță se adaugă atacurilor autorităților locale ucrainene și ale bisericii necanonice ucrainene la adresa Patriarhiei Române și a preoților și credincioșilor români ortodocși de peste graniță. Substratul este acela că, pe 29 Februarie, Sfântul Sinod al Patriarhiei Române a decis „binecuvântarea, încurajarea și susținerea inițiativelor comunităților ortodoxe românești din Ucraina de a reface comuniunea cu Biserica Mamă, Patriarhia Română, prin organizarea lor juridică în structura religioasă numită Biserica Ortodoxă Română din Ucraina”. Decizia se referă la trecerea parohiilor, credincioșilor și preoților români din subordinea Patriarhiei subordonate Moscovei la Biserica Ortodoxă Română. Această hotărâre a Sfântului Sinod a stârnit furia naționaliștilor ucraineni, a autorităților de la Kiev și a bisericii ucrainene necanonice, care nu se află în comuniune frățească cu Patriarhia Română. Aceștia ar fi vrut ca parohiile din cele 150 sate românești să treacă la structura necanonică. Presiunile autorităților asupra preoților și credincioșilor români încalcă dreptul la libertate religioasă și dreptul la liberă asociere.

Dezinformarea HUR privind închipuitele activități ale AUR din Ucraina are ca scop intimidarea minorității române, pentru a discredita orice revendicare privind respectarea drepturilor sale ca fiind „extremistă” și „pro-rusă”. ”, sună mesajul AUR.

Imagini scandaloase cu etnici români abuzați de recrutorii Kievului

Articolul din Kiev Post și acuzele „surselor” ucrainene vin pe fondul apariției în presa din România, dar și pe rețelele sociale, ale unor acuze grave aduse oficialilor ucraineni veniți să recruteze etnici români.

Astfel, pe 15 aprilie, cu cinci zile înainte de apariția articolului „pe surse”, în presa suceveană apărea un articol în care etnici români din Ucraina „acuză autoritățile ucrainene că mobilizează bărbații forțat și în condiții umilitoare”.

În Monitorul de Suceava au apărut imagini din seara zilei de sâmbătă, 13 aprilie, din satul Mogoșești (Bairachi), din ținutul Herța.

În imagini apar acuzații la adresa autorităților de la Kiev cum că recrutează etnici români cu forța, în condiții umilitoare.

„Mai multe persoane sunt filmate în timp ce se află la pământ, inclusiv în genunchi, cu cătușe, iar în jurul lor oamenii din sat care ripostează față de ridicarea celor patru bărbați.

O femeie din Bairachi a povestit că cei patru bărbați încătușați de echipele de recrutare se întorceau de la muncă, și nu cum susțin autoritățile ucrainene că ar fi încercat să fugă în România pentru a scăpa de război. Unul din ei, care avea acasă o situație mai grea, a fost eliberat în cursul zilei de duminică și a revenit acasă”, scrie Monitorul de Suceava.

”Se poartă cu noi, românii, mai rău ca cu un câine. Eu am ajuns prima acolo și unul din băieți era plin de sânge, de cum l-au bătut. L-au șters pe față să nu se vadă că e bătut. Le-au luat telefoanele și nu au mai putut anunța familiile ce s-a întâmplat cu ei. Au spus că au vrut să fugă în România, dar de aici până la graniță sunt mulți kilometri. Dar au spus asta ca să aibă acoperire”, a povestit o femeie din sat.

O alta a descris starea de spirit din Bairachi ca fiind extrem de tensionată.

„Sunt mai mulți bărbați de la noi din sat care au fost trimiși pe front. Până acum nu a murit nimeni și vrem să se întoarcă acasă cu toții vii și nevătămați. Chiar și directorul școlii a fost mobilizat încă din primele zile de război. A fost acasă în permisie și apoi a plecat înapoi, dar între timp a fost dat dispărut. Au venit să-l caute acasă de mai multe ori, dar nimeni nu știe nimic de el”, a povestit o femeie din satul aflat în ținutul Herța.

Oamenii spun că incidentul de sâmbătă seară nu este un caz izolat și că situații similare se petrec în mai toate satele, mai puțin în orașe, iar când vine vorba de populația de etnie română autoritățile din țara vecină dau dovadă de un zel cu totul deosebit.

„Da, e adevărat, suntem cetățeni ucraineni. Avem și drepturi, și obligații, dar noi, oamenii simpli, suntem cei mai expuși. Bărbații noștri sunt luați și trimiși la război, în timp ce aceia care au bani stau liniștiți și se plimbă fără nici o grijă”, a mai spus femeia din Bairachi, care a mărturisit că numărul bărbaților rămași în sat este foarte mic.

În filmările transmise se vorbește atât în română, cât și în rusă și ucraineană. La un moment dat, un militar întreabă o persoană de ce îl filmează și aceasta îi răspunde pentru că e pe domeniul public.

Filmările au fost văzute de zeci de mii de români

Până acum, filmarea de pe pagina Monitorului de Suceava a făcut peste 80.000 de vizualizări.

Cercetând, pe facebook, am găsit aceleași imagini și la utilizatorul Grădinaru Silvestru. Acesta a publicat pe 14 aprilie, la 0:15. (Link, aici )

Până acum, filmările au făcut peste 1500 de distribuiri, ceea ce înseamnă alte câteva zeci de mii de vizualizări și de români.

În aceste condiții, nu este plauzibil să ne întrebăm dacă aceste acuze ale „surselor” ucrainene vin ca să acopere acest scandal, pentru ca nu cumva cineva din România să aducă în discuție felul în care sunt tratați etnicii români?

sursa: R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php