Premieră ISTORICĂ: BISERICA Greacă BLOCHEAZĂ accesul politicienilor în biserici de DUMINICA ORTODOXIEI

0 1.058

Biserica Ortodoxă a Greciei ripostează cum poate după adoptarea legii căsătoriilor homosexuale și a adoptării copiilor de către aceste „familii”.

Pentru prima oară în istorie, marea sărbătoare a Triumfului Ortodoxiei, care se prăznuiește în prima duminică a Postului Mare, se va desfășura fără prezența politicienilor.

Sfântul Sinod al Bisericii din Grecia, sub conducerea arhiepiscopului Ieronim al II-lea al Atenei, a decis că, pe 24 martie, în Duminica Ortodoxiei, politicienii care au votat pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale nu vor avea acces în biserici.

Mai mult, nici Ieronim, nici vreun alt membru al Sinodului nu vor participa la dineul tradițional organizat anual de președintele Greciei de ziua Triumfului Ortodoxiei în onoarea Sinodului.

Decizia Bisericii nu a putut fi schimbată – „gheața nu a putut fi spartă”, cum a scris presa elenă – în ciuda eforturilor președintei Greciei, Katerina Sakellaropoulou, când aceasta a fost sunată de arhiepiscopul Ieronim pentru a o informa de decizia Sinodului.

Este prima acțiune de protest ÎN BLOC a Bisericii din Grecia, după ce Parlamentul de la Atena a legalizat căsătoriile între persoane de același sex și posibilitatea înfierii de copii de către aceste cupluri.

Până acum, s-au înregistrat mai multe cazuri de ierarhi și preoți care i-au excomunicat pe politicienii care au votat legea, dar nu a fost vorba decât de gesturi izolate.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php