Guvernul a alocat 2,5 miliarde de euro pentru noua bază militară NATO de la Mihail Kogălniceanu. Proiectul prevede construirea de școli, grădinițe, chiar și un spital

1 727

Guvernul a alocat 2,5 miliarde de euro pentru noua bază militară NATO de la Mihail Kogălniceanu, care va găzdui permanent până la 10.000 de militari și familiile acestora, anunță Euronews.ro. Potrivit sursei citate, noua bază se construiește pe o suprafață de aproape 3.000 de hectare, cu un perimetru de 30 de kilometri și va putea găzdui orice tip de capabilități de luptă.

Proiectul, în valoare de 2,5 miliarde de euro, include piste, platforme pentru armament, hangare pentru  avioanele militare, dar și școli, grădinițe, magazine și chiar un spital.

Lucrările la baza NATO au început cu infrastructura de bază, adică drumuri de acces și rețeaua electrică, iar în curând va începe construcția unei noi piste, una paralelă cu cea existentă. Acestea vor fi conectate, iar în partea de est, infrastructura aeroportuară va fi dezvoltată cu noi bretele de rulaj, parcări și capabilități pentru diferite tipuri de aeronave.

„În afara capabilităților Bazei 57 aeriană pe locația noastră se mai află dislocate și suntem pregătiți dar și proiectăm infrastructura necesară să putem găzdui și susține capabilități terestre, pentru operații speciale sau orice alt tip de capabilitate militară care este necesară pentru a oferi un răspuns la contextul de Securitate”, a declarat Nicolae Crețu, comandantul baza aeriană 57 Mihail Kogălniceanu.

Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu găzduiește în acest moment aproximativ cinci mii de militari, majoritatea, soldați americani.

1 Comment
  1. Lectia says

    No comment….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php