„Prezent!”, de Ziua deținuților politici anticomuniști. Manifestări la București, la Memorialul Rezistenței Anticomuniste – „Aripi”

1 1.101

Sâmbătă 9 Martie 2024, Ziua foștilor deținuți politici anticomuniști a fost cinstită, la București, printr-o ceremonie oficială la Memorialul Rezistenței Anticomuniste din România – „Aripi”.

S-a ținut o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor ce s-au sacrificat pentru libertatea și demnitatea poporului român, după care a avut loc festivitatea depunerii de coroane. Au participat instituții ale statului și organizații civice ale luptătorilor anticomuniști și urmașilor acestora.

Au fost prezenți deținuții politici: Octav Bjoza (fost președinte AFDPR), Sergiu Rizescu, Mirel Stănescu și Ileana Budimir.

Din partea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu a fost depusă o coroană de flori de către o delegație alcătuită din: Ioana Dobrescu, Florian Cristache, elevul Vlad Țăranu și Florin Dobrescu.

La ora 14, tot la Memorialul „Aripi” a avut loc un spectacol, organizat de Frăția Ortodoxă Sf M. M. Gheorghe, în care formația Familiei Udrea, dar și alți copii și tineri, au interpretat melodii de pe versuri ale poeților din temnițele comuniste.

Au vorbit foștii deținuți politici Zoe Rădulescu și Mirel Stănescu.

La manifestare au participat și numeroși militanți ai Fundatiei „Ion Gavrila Ogoranu” între care un grup de elevi de liceu. Din partea noastră a luat cuvântul Florin M. Dobrescu.

1 Comment
  1. Ciobanu Minel says

    🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
    🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩
    EROII NEAMULUI ROMÂNESC!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php