Claudiu TÂRZIU, îndemn la MĂRTURISIREA CREDINȚEI: Am APĂRAT BISERICA noastră de câte ori a fost atacată și o vom face în continuare, pentru că este STÂLP al societății ROMÂNEȘTI

0 1.109

Claudiu Târziu a adresat, sâmbătă, un îndemn la mărturisirea credinței, explicând că Biserica trebuie să fie apărată, fiindcă este stâlpul societății românești și singura cale de a păstra întreagă fibra morală a românității.

Declarațiile au fost făcute de la Huși, de la mormintele episcopului martir Grigore Leu și arhimandritului Mina Dobzeu, cel care l-a botezat, în închisoare fiind, pe Nicolae Steinhardt.

Cu această ocazie, Claudiu Târziu a subliniat că relația cu Biserica este una firească, de fii ai lui Dumnezeu, și a demontat acuzațiile primite pe această temă.

„Noi avem această îndatorire, printre altele, de a-L mărturisi pe Hristos și de a ne manifesta credința prin participări la slujbe, prin toate cele rânduite în Biserică. Nu facem acest lucru demonstrativ, o facem pentru că așa suntem chemați să facem, fiind fii ai Bisericii. (…)

Am scris zeci de ani despre viața religioasă din Romania și am făcut reportaje și interviuri cu sute de preoți, dintre care unii nu mai sunt printre noi. Am fost ucenic al părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, care a făcut 21 de ani de închisoare și care a fost președinte de onoare al Asociației Rost.

Din Senatul Asociației Rost au făcut parte părintele Iustin Pârvu, părintele Arsenie Papacioc, părintele Adrian Făgețeanu, Ion Gavrilă Ogoranu.

Am avut oameni de la care să învățăm ce înseamnă credința și cum să mărturisim credința. Faptul că noi spunem astăzi că credința este una dintre valorile cardinale AUR nu este un fals, ci o realitate”, a explicat Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

Acesta a reamintit că a depus un proiect de lege pentru ca 2025 să fie declarat „Anul omagial Gheorghe Calciu-Dumitreasa”.

Pe de altă parte, senatorul Claudiu Târziu a subliniat că parlamentarii AUR au votat pentru finanțarea destinată mănăstirilor românești de la Muntele Athos, ci nu împotrivă, așa cum s-a vehiculat, recent, în mod fals, De asemenea, Claudiu Târziu a amintit de solicitările făcute în ultimii ani pentru finanțări destinate Mitropoliei Basarabiei.

„Am apărat Biserica de câte ori a fost atacată și o vom face în continuare. Când vom ajunge să guvernăm, Biserica noastră va fi sprijinită in totalitate, pentru că este stâlp al societății românești, pentru că nu există o altă cale de a păstra fibra morală a românității întreagă, decât prin lucrarea Bisericii”, a subliniat Claudiu Târziu, președintele CNC AUR.

sursa: RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php