Portofelul DIGITAL european, cea mai recentă expresie a agendei TOTALITARISTE

0 853

Parlamentul UE a aprobat crearea unui sistem de „portofel digital”, creând îngrijorări cu privire la creșterea controlului statului asupra vieții oamenilor, notează Breitbart.

Legislatorii UE de la Strasbourg au votat o identitate digitală europeană (eID) cu o marjă de 335 de voturi pentru, 190 împotrivă și 31 de abțineri. „Portofelul digital”, care acum are nevoie doar de o simplă confirmare de la Consiliul de Miniștri al UE pentru a deveni lege, va conține forme digitale de legitimații naționale, permise de conducere, detalii bancare, rețete medicale și alte detalii private ale utilizatorilor.

Legea prevede „semnături electronice calificate” gratuite pentru utilizatorii de portofel din UE, care sunt cei mai de încredere și au același statut juridic ca o semnătură scrisă de mână, precum și interacțiunile portofel-la-portofel, pentru a îmbunătăți fluiditatea schimburilor digitale. Susținătorii măsurii au susținut că, de la criza coronavirusului din China, a existat o mișcare tot mai mare către digital și, prin urmare, cetățenii au nevoie de un mijloc sigur de stocare a informațiilor lor private.

„Această legislație își propune să împuternicească cetățenii, punându-i în control deplin asupra utilizării și partajării datelor lor. Identitatea digitală a evoluat de la a fi o simplă comoditate la a deveni un catalizator pentru implicarea civică, abilitarea socială și un mijloc de a promova incluziunea în era digitală”, a declarat europarlamentarul socialist croat Romana Jerković.

Potrivit unui comunicat de presă al parlamentului, portofelul va fi adoptat „pe bază voluntară” și vor fi instituite măsuri de protecție pentru a evita „discriminarea împotriva persoanelor care aleg să nu folosească portofelul digital”. Sistemul va fi, de asemenea, open-source pentru a „încuraja transparența, inovația și pentru a spori securitatea”.

Cu toate acestea, alții au avertizat despre posibilitatea ca portofelele digitale să fie folosite în scopuri autoritare. Vorbind cu Breitbart Londra anul trecut, deputatul român al Parlamentului European (PE) Cristian Terhes a spus că ID-urile digitale transfrontaliere fac parte din „Chinificarea” Europei, creând un scor de credit social în stil PCC prin ușa din spate. Comentatorul politic olandez Eva Vlaardingerbroek a adăugat: „Deși spun că va fi voluntar – la fel cum au spus că pașapoartele digitale pentru vaccinuri vor fi voluntare – acest sistem este fundamentul unui stat de supraveghere digitală în stilul creditului social chinez”.

Asemenea Beijingului, Bruxelles-ul caută să implementeze o monedă digitală a Băncii Centrale (CBDC), despre care criticii au avertizat că ar putea fi folosită ca mijloc de inginerie socială, chiar și Banca Angliei admițând că astfel de criptomonede administrate de stat ar putea fi „programabile”. , ceea ce înseamnă că guvernul ar putea determina pe ce este demn ca oamenii să-și cheltuiască banii. În plus, Regina Máxima a Țărilor de Jos a declarat Forumului Economic Mondial (WEF) că sistemele biometrice de identitate digitală ar putea fi folosite și de guverne pentru a urmări „cine a primit sau nu vaccinul”.

UE a stabilit un trend în urmărirea stării medicale, cu certificarea sa digitală covid, care acoperea „vaccinarea”, testarea și recuperarea covid, fiind adoptată de Organizația Mondială a Sănătății anul trecut ca bază pentru sistemul său global de pașapoarte de sănătate pentru „amenințări continue și viitoare pentru sănătate”.

sursă ilustrație:


Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php