Republicanii cer invocarea Amendamentului 25 împotriva lui Biden

0 797

În urma raportului avocatului special Robert Hur, care a inclus dezvăluiri uluitoare despre deteriorarea stării psihice a președintelui Joe Biden, oficialii republicani cer invocarea celui de-al 25-lea amendament. Aceștia afirmă că „dacă a existat vreodată un moment pentru a face acest lucru, acum ar fi acela” și insistă că, dacă președintele „nu este competent pentru a fi judecat, atunci cu siguranță nu este competent pentru a conduce lumea liberă”, relatează Breitbart.

În timp ce subliniază dovezile că cel mai în vârstă președinte american din istorie a manipulat „cu bună știință” documente clasificate, raportul avocatului special Hur detaliază declinul cognitiv semnificativ al lui Biden – poate mai dăunător din punct de vedere politic decât manipularea materialelor clasificate.

Raportul, dat publicității joi, concluzionează că urmărirea penală este puțin probabilă din cauza dificultăților de a dovedi intenția intenționată dincolo de orice îndoială rezonabilă și a imaginii publice simpatice a lui Biden. 

Ca răspuns, membrii republicani îndeamnă cabinetul să invoce cel de-al 25-lea amendament – care se referă la succesiunea prezidențială și la procedurile de invaliditate – sau să se confrunte cu o punere sub acuzare, în timp ce se întreabă cum pot democrații, cu „conștiința împăcată”, să le spună americanilor că este suficient de competent din punct de vedere mental pentru a continua să fie comandant-șef.

„Pentru siguranța națiunii noastre, Joe Biden trebuie să demisioneze”, a declarat reprezentanta din Cameră Mary Miller.

„El nu și-a putut aminti fapte de bază despre viața sa. El nu este competent să rămână comandant-șef & cu fiecare zi în care rămâne, el pune America în pericol”. 

„Dacă nu va demisiona, cabinetul trebuie să invoce al 25-lea amendament”, a adăugat ea.

„Dacă a existat vreodată un moment pentru a invoca cel de-al 25-lea amendament, nu ar fi acum?”, a întrebat senatorul Mike Lee.

„Raportul consilierului special care expune că declinul mental al lui Joe Biden este atât de grav încât nu poate fi judecat înseamnă că nu este apt pentru funcție”, a scris reprezentanta Marjory Tayloer Greene.

„Trebuie să cerem fie invocarea celui de-al 25-lea amendament, fie punerea sub acuzare”, a adăugat ea.

Într-o declarație comună cu liderul majorității din Cameră, Steve Scalise, cu liderul majorității din Cameră, Tom Emmer, și cu președintele Conferinței republicane din Cameră, Elise Stefanik, președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a calificat concluziile raportului drept „profund îngrijorătoare”, menționând că un „om prea incapabil să fie tras la răspundere pentru gestionarea incorectă a informațiilor clasificate este cu siguranță nepotrivit pentru Biroul Oval”.

„Este timpul pentru al 25-lea amendament”, a sugerat și senatorul Josh Hawley.

„Biden nu-și amintește perioada în care a fost vicepreședinte? Dar cumva este calificat să fie președinte pentru încă 4 ani?”, a întrebat el într-o altă postare. „Acest raport îl etichetează pe Biden ca fiind un „om în vârstă bine intenționat, cu o memorie slabă”.”

„Cine va fi primul democrat patriot din Congres care va spune ceea ce este evident și – pentru binele țării – va invoca al 25-lea amendament?”, a întrebat el.

„Niciodată nu a fost un caz mai puternic pentru cel de-al 25-lea amendament decât acum”a argumentat reprezentantul Mike Collins.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php