Niciun camion nu a trecut prin vama Siret în ultimele trei zile

0 545

Purtătoarea de cuvânt a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava (STPF), Alina Petraru, a anunţat, miercuri, că niciun camion nu a tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, începând de luni după-amiază, ca urmare a protestului fermierilor şi transportatorilor.

“Începând din data de 15 ianuarie 2024, ora 16.15, traficul prin PTF Siret pentru automarfare, pe sensul de intrare în ţară, este întrerupt, din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor”, a precizat Petraru, citată de Agerpres.

Totuşi, în aceeaşi perioadă, tranzitul prin PTF Siret al autoturismelor, microbuzelor şi autocarelor s-a desfăşurat atât pe intrarea, cât şi pe ieşirea din România.

De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava au anunţat că autorităţile din Suceava au decis să permită camioanelor care sunt blocate în Punctul de Trecere a Frontierei Siret să se deplaseze spre frontieră.

“Începând cu ora 09:30, în vederea fluidizării traficului, s-a dispus începerea activităţii de procesare a tirurilor din oraşul Siret… În acest sens, în coloană de câte zece, tirurile se deplasează către Punctul de Trecere a Frontierei Siret”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Jandarmeriei Suceava, Roxana Iuliana Botezatu.

Totodată, Jandarmeria a anunţat că, miercuri dimineaţă, la protestul fermierilor mai participau 52 de tractoare, şase camioane, 15 autoturisme şi aproximativ 100 de persoane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php