Fermierii și transportatorii au BLOCAT vama Siret. PROTESTELE au continuat în toată țara

0 645

Fermierii și transportatorii continuă protestele și au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei, inclusiv vama Siret, pe unde trec camioanele cu cereale din Ucraina.

Oamenii au blocat sensul de mers și s-au luat la ceartă cu ucrainenii care încercau să intre în vamă. Au venit şi câțiva militari într-un convoi militar, care au cerut să treacă. Protestatarii au fost de acord să îi lase, însă pur și simplu nu au pe unde să se deplaseze, pentru că ambele sensuri de mers sunt blocate de zeci de camioane și de utilaje agricole care au venit aici în semn de protest.

Foarte mulți fermieri pur și simplu au lăsat utilajele la vamă și s-au îndepărtat de ele pentru a nu mai veni nimeni să-i oblige să plece.

„Suntem aici pentru că ne vrem țara înapoi. Am ieșit aici pentru copiii noștri și pentru viitorul acestei țări. Este de datoria a fiecărui cetățean român, să ne facem datoria, să fim vizibili și să ne spunem ofurile”, a spus un protestatar.

„O să fim și mai mulți. Acum ne organizăm și vrem să ieșim toți agricultorii din Bihor ca să ne apărăm drepturile pentru că Ucraina ne distruge”, spune un fermier.

„Avem camioane, avem asigurări, avem angajați de plătit. În ritmul acesta este faliment. Am doi copii mici acasă, mă gândesc la viitorul lor”, mai spune un fermier.

O acţiune de protest a transportatorilor a avut loc, sâmbătă, pe DN 24B (DE 581) și în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, relatează Agerpres. De asemenea, blocaje au avut loc si pe drumurile spre Nădlac.

Proteste s-au înregistrat, duminică și în Bihor, Galați, Dolj, Gorj, Constanța și la intrările în București.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php