Vești bune de peste Prut! Preoții pleacă de la ruși la români. Prorectorul Academiei Teologice a părăsit Mitropolia Moldovei (parte a bisericii ruse)

0 448

Fondatorul dar și prorectorul Academiei Teologice din Chișinău a părăsit Mitropolia Moldovei, devenind parte a bisericii române. Am trecut la Mitropolia Basarabiei cu tot cu enoriașii mei și parohia din Strășeni, a declarat pentru TV8 preotul Vetceslav Cazacu. Abandonarea bisericii ruse de către clericii moldoveni a luat amploare în contextul invaziei ruse în Ucrainei, dar și după ce mitropolitul Vladimir a recunoscut într-o scrisoare adresată patriarhului Kirill că moldovenii vor reveni în sânul bisericii române.

Până acum, Vetcislav Cazacu a fost unul dinte cei mai importanți teologi ai Mitropoliei Moldovei. El este fondatorul seminarului liceal ortodox, dar și a academiei teologice. Deși, oficial, rectorul instituției este mitropolitul Vladimir, aceasta era condusă de prorectorul care astăzi a părăsit structura subordonată canonic Moscovei. Fiind originar din Ucraina, dar și român din Cernăuți, părintele ne-a spus că nu mai poate rămâne alături de biserica rusă.

articolul complet aici

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php