Primăria Chișinău câștigată de candidatul Mișcării Alternativă Națională, considerat de unii experți „una din sculele utilizate de Federaţia Rusă”

0 374

Candidatul Partidului Politic Mişcarea Alternativa Naţională (MAN), Ion Ceban, considerat de către unii experţi „una din sculele utilizate de Federaţia Rusă” în încercarea de preluare a puterii în Republica Moldova, a câştigat alegerile pentru Primăria Chişinău.

Cel puţin asta indică datele preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC) în dimineaţa zilei de luni, 6 noiembrie.După procesarea tuturor celor 305 procese verbale, Ion Ceban a obţinut 132 802 de voturi – 50,62%, devansându-l pe candidatul partidului de guvernământ PAS, Lilian Carp, care a fost votat de 74 074 de alegători, ceea ce constituie 28,23% din electoratul prezent la vot.În contextul în care, duminică, 5 noiembrie, la secţiile de votare din municipiul Chişinău şi suburbii, s-au prezentat 40,96%, alegerile sunt considerate valabile.

Potrivit Codului Electoral, candidatul pentru funcţia de primar este ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate de către alegătorii care au participat la votare, adică 50% plus un vot. În cazul în care niciun candidat nu întruneşte mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate, în termen de 2 săptămâni se organizează al doilea tur de scrutin cu 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.Conform datelor preliminare, Consiliul Municipal Chişinău, ales după scrutinul din 5 noiembrie, va fi reprezentat de şapte formaţiuni politice, notează TV8.

Menţionăm că pro-rusul Ion Ceban, e convins că a câştigat alegerile pentru Primăria municipiului Chişinău. Acesta a ţinut să mulţumească celor care l-au votat în numele său şi al echipei MAN, prin intermediul unei postări pe reţelele de socializare.

În opinia preşedintelui watchdog.MD, Valeriu Paşa, adevăratul câştigător al scrutinului electoral din municipiul Chişinău este Alexei Filatov din administraţia prezidenţială rusă, responsabil de coordonarea politicilor agresive ale Kremlinului. În calitate de şef al Biroului de Cooperare Transfrontalieră al Administraţiei Prezidenţiale Ruse, Filatov este direct implicat în dezvoltarea şi implementarea politicii Kremlinului de separare a regiunilor râvnite de Moscova, scrie https://sanctions.nazk.gov.ua/.

via Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php