„PUTEREA politică folosește CENZURA pentru a-i reduce la TĂCERE pe ziariștii INCOMOZI!”

0 1.210

Valentin-Rică Cioromelea, președintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor și combaterea corupției și petiții a Senatului, a anunțat că s-a autosesizat în cazul cenzurării lui Ion Cristoiu de către Google.

Senatorul AUR a declarat că decizia Google în cazul Cristoiu a fost luată la o sesizare a CNA și că puterea politică folosește cenzura pentru a-i reduce la tăcere pe ziariștii incomozi.

„În calitate de președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții, anunț că mă autosesizez pentru a investiga și combate ultimele abuzuri de cenzură îndreptate împotriva libertății presei. Acestea includ cazurile în care numeroase canale media independente, precum Gold FM și jurnalistul Ion Cristoiu, au fost suspendate sau închise fără niciun motiv justificat de către șefii Google România, în urma sesizărilor CNA.

Asemenea practici de cenzură și control abuziv asupra presei trebuie să înceteze fără întârziere. Asistăm cu toții la eforturi cinice și brutale de a înăbuși vocile critice și de a manipula fluxul de informații în interesul politic, la comanda partidelor PSD, PNL și UDMR. Este inacceptabil că jurnaliștii și ziarele independente să fie supuse unei cenzuri abuzive la comanda partidelor politice PSD și PNL.

Aceasta este o încălcare clară a principiilor constituționale care stau la baza democrației noastre. Libertatea de gândire, de credință, de exprimare, de asociere, de mișcare, de inițiativă și libertate economică valori sacre pentru noi AUR, iar ele sunt amenințate de manipulare politică și cenzură brutală care afectează fluxul de știri și opinii.

De ce sunt guvernele și politicienii așa de interesați să manipuleze și să cenzureze?
Motivul este cât se poate de clar: pentru a-și acoperi marile probleme din dosarele lor personale. Pentru a-și ascunde corupția, nepotismul și abuzurile de putere. Ei folosesc autoritatea YouTube, Facebook sau CNA pentru a-și elimina criticii și a-și tăia adversarii la siluetă. Ei pun pumnul în gura presei libere, iar asta ne afectează pe toți.

În calitate de reprezentare ai poporului, este responsabilitatea mea să investighez aceste abuzuri, să lupt împotriva acestor acțiuni nedemocratice și să asigur că principiile democratice sunt respectate în toate instituțiile. Acesta este angajamentul meu față de democrația României”, a scris senatorul Cioromelea.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php