Fost ministru al Finanțelor, despre limitarea plăților cash: Este un ATAC la NORMALITATE și la LIBERTATEA cetățenilor. Cei din coaliție trăiesc într-o altă realitate

0 1.070

Gheorghe Ialomițianu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Emil Boc, respinge cu vehemență noul proiect guvernamental prin care se încearcă limitare a plăților cash

„Asta înseamnă că cei din coaliție trăiesc într-o altă realitate și în momentul în care au decis să reglementeze limitarea plăților în numerar au fost greșit informați de analiștii care sunt în jurul PNL-ului și PSD-ului prin faptul că nu se reduce evaziunea fiscală.

Mai mult decât atât, crește evaziunea fiscală, pentru că sunt foarte multe firme dispuse să încaseze în numerar și, într-adevăr, să ocolească plata impozitelor și taxelor. Multe activități sunt îngreunate, mai ales în mediul rural, deci încă o dată Coaliția dovedește că nu este pregătită pentru guvernare și face mai mult rău mediului economic, iar plățile în numerar reprezintă o normalitate, a spus Ialomițianu la B1 TV.

Potrivit lui Ialomițianu, Curtea Constituțională a României trebuie să se pronunțe cu privire la controversatul articol din noile măsuri fiscale.

„Sigur că plățile prin card reprezintă o modernizare a sistemului de plăți, dar trebuie să fii pregătit ca țară și, în primul rând, sistemul bancar să fie pregătit în așa fel încât cetățenii să recurgă la plățile prin card, având în vedere și riscurile mai reduse, și partea bună a lucrurilor, adică să faci plățile mult mai ușor și mai comod. Dar se dovedește încă o dată că actuala Coaliție guvernează prost și guvernează împotriva românilor.

Într-adevăr, Curtea Constituțională trebuie să se pronunțe și asupra acestui articol din pachetul de măsuri fiscale, să considere neconstituțional limitarea plăților. Și Coaliția trebuia să se uite în spate, că ultima limitare a plăților în numerar a fost în timpul guvernării Ponta, care nu mai recunoaște acum că a limitat plățile și critică lucrul acesta, ce a făcut actuala Coaliție. Și Ponta spunea atunci că o să reducă evaziunea. Evaziunea a crescut, trebuiau alte modalități de a reduce evaziunea, iar reducerea plăților în numerar este un atac la normalitate, la libertatea cetățenilor de a dispune de numerar, de banii care îi încasează din diverse activități, dar și împotriva mediului de afaceri, în primul rând, a firmelor românești, a celor mici”, spune Ialomițianu.

În urmă cu câteva zile, Claudiu Năsui a spus acum câteva zile că limitarea plăților cash nu este despre evaziunea fiscală, ci este despre control.

Pe lângă acesta, numeroase voci din mass-media și din politică au opinat cu privire la menținerea libertății de a plăti cu numerar și de a da posibilitatea omului să aleagă, fără a fi constrâns în vreun fel, metoda de plată pe care o dorește. În repetate rânduri, omul de televiziune Mircea Badea a atras atenția cu privire la riscurile pe care limitarea plăților cu numerar le presupune. Mihail Neamțu, de asemenea, a spus că „mințile bolnave doresc o schimbare de dragul schimbării“.

De cealaltă parte, Alianța pentru Unirea Românilor a ales să ia taurul de coarne și a demarat procesul de strângere de semnături pentru ca în 2024 să organizeze două referendumuri, unul pentru consfințirea în Constituției a căsătoriei între un bărbat și o femeie, iar cel de-al doilea pentru consfințirea în legea supremă a numerarului ca formă de plată.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php