Patriarhii și conducătorii Bisericilor din Ierusalim fac APEL la pace și condamnă atacurile asupra civililor, oricare ar fi etnia sau credința acestora

2 535

Patriarhul ortodox al Ierusalimului și alți lideri creștini din oraș au transmis un apel la pace și la protejarea populației civile, indiferent de naționalitate și credință, informează un comunicat, citat de agenția Basilica.

Reamintim, în context, că după atacul Hamas de sâmbătă, 7 octombrie, care a făcut numeroase victime în rândul civililor israelieni, statul evreu a răspuns la fel de dur, cu atacuri aeriene asupra Fășiei Gaza, dar și cu un asediu complet, tăind accesul populației civile la apă și curent electric.

Iată mesajul liderilor creștini din Ierusalim:

Țara Sfântă, un loc sfânt pentru milioane de oameni din întreaga lume, este în prezent cuprinsă de violență și suferință din cauza conflictului politic prelungit și a absenței regretabile a justiției și a respectului pentru drepturile omului. Noi, patriarhii și conducătorii Bisericilor din Ierusalim, am subliniat în repetate rânduri importanța respectării Status Quo-ului istoric și legal al lăcașurilor sfinte. În aceste vremuri dificile, ne unim într-un glas, pentru a repeta mesajul divin de pace și iubire pentru întreaga umanitate.

În calitate de păstrători ai credinței creștine, adânc înrădăcinată în Țara Sfântă, suntem solidari cu oamenii din această regiune, care suportă consecințele devastatoare ale conflictului continuu. Credința noastră, care se bazează pe învățătura lui Iisus Hristos, ne obligă să cerem încetarea tuturor violențelor și activităților militare care aduc prejudicii atât civililor palestinieni, cât și celor israelieni.

Condamnăm fără echivoc orice act care vizează civili, indiferent de naționalitatea, etnia sau credința acestora. Astfel de acțiuni sunt contrare principiilor fundamentale ale umanității și învățăturilor lui Hristos, care ne-a implorat: «Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți» (Marcu 12, 31).

Speranța și rugăciunea noastră fierbinte este că toate părțile implicate vor ține cont de acest apel la încetarea imediată a violenței. Le cerem stăruitor liderilor și autorităților politice să se angajeze într-un dialog sincer, căutând soluții de durată care să promoveze dreptatea, pacea și reconcilierea pentru oamenii din această țară, care îndură povara conflictului de prea mult timp.

În calitatea noastră de lideri spirituali, întindem mâna către toți cei care suferă și ne rugăm ca Cel Atotputernic să dăruiască mângâiere celor necăjiți, putere celor împovărați și înțelepciune celor aflați în poziții de autoritate. Facem apel la comunitatea internațională să-și reînnoiască eforturile de mediere a unei păci juste și durabile în Țara Sfântă, bazată pe drepturi egale pentru toți și pe legitimitate internațională.

Să ne amintim cuvintele Apostolului Pavel: «Pentru că Dumnezeu nu este al neorânduielii, ci al păcii» (I Corinteni 14, 33). În spiritul acestui mesaj divin, stăruim în îndemnul ca toți să lucreze neobosit pentru a pune capăt violenței și pentru a instaura o pace dreaptă și durabilă, care va permite Țării Sfinte să fie un far călăuzitor al speranței, credinței și iubirii pentru toți.

Fie ca harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu și împărtășirea Duhului Sfânt să fie cu noi toți în aceste vremuri dificile.

Patriarhii și conducătorii bisericilor din Ierusalim

via R3Media

2 Comments
  1. Colțoiu Virgil says

    Acum, dacă Hamas a început războiul comițând atrocitățile acelea, să fie război și arabii să suporte toate consecințele în Gaza! Acolo nu există civili, ci doar susținători Hamas, sau membri Hamas.

    1. Pui de Dac says

      Mor copii nevinovați, mor femei; haideți să fim creștini nu cretini și barbari. Victimele civile sunt la capitolul CRIME DE RĂZBOI, orice parte a conflictului le-ar comite…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php