RĂZBOI în Orientul Mijlociu. Hamas a lansat MII de RACHETE din Fâșia Gaza. Israelul RIPOSTEAZĂ DUR: SUTE de MORȚI și MII de răniți

1 638

Hamas a lansat un atac de mare amploare asura Israelului folosind mii de rachete. Luptători jihadiști au invadat sudul Israelului unde au executat mai mulți civili, informează Știripesurse, conform imaginilor publicate pe Twitter.

În acest moment se dau lupte grele în sudul Israelului între forțele israeliene și luptătorii Hamas care au capturat armament greu de la israelieni.

Aripa armată a mișcării palestiniene Hamas a anunțat sâmbătă dimineață că a lansat „Operațiunea Al-Aqsa Flood” împotriva Israelului. „Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupației”, a declarat Mohammad Deif, comandantul Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, într-o înregistrare audio difuzată de Al-Aqsa TV, canalul de televiziune al Hamas, mișcarea islamistă aflată la putere în Gaza, scrie AFP.

„Este ziua marii revoluții”. Acest lucru a fost declarat de Mohammad Deif, comandantul militar al Hamas, într-o declarație raportată de Times of Israel, care a relansat știri de la radioul militar israelian pe baza a ceea ce a fost difuzat la TV din Gaza.

Bărbați palestinieni înarmați s-au infiltrat în zone din sudul Israelului și baraje de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâșia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mișcarea islamistă Hamas, scrie Reuters.

Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunțat începutul operațiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte.

„Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ”, a spus el, adăugând că au fost lansate peste 5.000 de rachete.

Sute de locuitori din nord-estul Fâșiei Gaza au fugit din casele lor sâmbătă dimineața.

Bărbați, femei și copii transportând pături și alimente de primă necesitate au fost văzuți părăsindu-și locuințele pentru a se îndrepta spre interiorul Fâșiei Gaza, relatează Cotidianul.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că „suntem în război”, într-o înregistrare video postată pe X.

Israelul a ripostat dur: 198 de morți în Gaza și peste 1.600 de răniți 

198 de palestinieni au murit în urma loviturilor aeriene israeliene de represalii în Fâșia Gaza – au declarat oficialii din domeniul sănătății din această zonă. 

Oficialii au adăugat că cel puțin 1.610 persoane au fost rănite în urma atacurilor. 

Presa israeliană raportează că cel puțin 100 de israelieni au fost uciși până în prezent, iar alte 1000 de persoane au fost rănite în urma incursiunii Hamas.

surse: ActiveNews, Breitbart News

1 Comment
  1. Moraru+Ionut says

    CEVA PUTE RAU RAU DE TOT!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php