11 septembrie 2001: A fost sau n-a fost? Cele mai tari documentare despre atentatele de la New York

1 3.309

Astăzi se împlininesc 21 ani de la ceea ce americanii numesc cel mai înspământător atentat din istoria SUA. Astfel, patru avioane au fost deturnate de islamiști pe 11 septembrie 2001 șocând o lume întreagă.

Totul a început în New York, unde două dintre avioanele interceptate de teroriști au lovit turnurile gemene de la World Trade Center din New York la interval de doar câteva minute, cele două turnuri gemene prăbușindu-se în scurt timp sub privirile neputincioase a milioane de oameni. Al treilea avion s-a izbit de o aripă a Pentagonului iar al patrulea s-a prăbușit în câmp, după ceea ce se pare că a fost o revoltă a pasagerilor. Bilanțul tragediei a fost unul sfâsietor aproape 3000 de oameni morți printre care și patru români.

Acum, la 20 ani după tragicele evenimente, există, în continuare, multe versiuni conform cărora totul a fost o acțiune planificată a guvernului american, multe teorii fiind dezvoltate în acest sens.

Din ce în ce mai mulți oameni cred că totul a fost un complot al administrației Bush destinat să justifice invadarea Afganistanului și Irakului. Cele mai multe teorii sustin că agenții americani, sau israelieni, au amplasat explozibil în turnurile World Trade Center și la Pentagon, înainte ca acestea să fie lovite de avioanele comandoului islamist. Altii refuză să creadă că Bush ar fi putut ordona moartea propriilor cetățeni dar sunt de părere că acesta nu a făcut nimic pentru a împiedica atentatele în timp ce știa despre pregătirea lor, spre același scop de declanșa un război mult dorit.

Cartea francezului Thierry Meyssan L’effroyable imposture (Teribila impostură) reprezintă una dintre cele mai populare publicații despre atentate, aceasta vânzându-se în 200000 de exemplare.

Dar poate cel mai popular documentar este cel ce poartă numele Loose Change (), el fiind vizionat  de 125 de milioane de ori pe Google și de 30 de milioane de ori pe YouTube. Filmul rezumă diferitele teorii care contestă teoria oficială a faptelor:

– Turnurile gemene din New York nu s-ar fi putut prăbuși de la un singur impact cu un avion de linie.

– Evoluția Wall Street înainte de atentate arată că unii brokeri fuseseră avertizați.

– Peste Pentagon a căzut o rachetă a armatei americane, nu un avion.

– Zborul 93 al United Airlines nu s-a prăbușit în Pennsylvania, ci a fost doborât în zbor.

Un al documentar incediar despre atentate este cel ce poartă numele de „911 In Plane Site – The truth Behind 9-11″  (” Adevărul din spatetele 9-11″), documentar pe care îl redăm integral mai jos și care a fost chiar șters în mod misterios de pe Utube dar a fost repostat.

Alte documentare și site-uri de specialitate au fost create pentru a explica ceea ce s-a petrecut pe 11 Septembrie. Cele mai populare le puteți regăsi mai jos:

„911truth.org: The 9/11 Truth Movement”

„9-11 Research: An Attempt to Uncover the Truth About September 11th, 2001 (WTC 7)”

„Architects and Engineers for 9/11 Truth!”.

„Pilots for 9/11 Truth”

„Scholars for 9/11 Truth”

„Conspiracy Theories”

sursa: ActiveNews

1 Comment
  1. IO...gerules says

    In dimineata acelei zile din septembrie 2001,m-a sunat la telefon un prieten sa-mi spuna ca arabii au bombardat,in New-York doua cladiri turn.Am deschis imediat televizorul si in fata ochilor mi s-a asternut o imagine de vacarm,de iad,in care niste cladiri uriase se prabuseau in ele insele acoperite de un praf de uragan .Atunci i-am spus amicului meu,preot la biserica Ioan Botezatorul din Phoenix Arizona ca asa ceva nu se putea intampla fara un act de tradare.Sa vina niste avioane peste granita SUA si peste securitatea orasului New-York,este incredibil,este imposibil.Si asemenea mastodonti din otel si beton sa se prabuseasca la lovirea unui avion de aluminiu,cu un rezervor de benzina ca o punga de floricele,in comparatie cu marimea cladirilor,este ridicol.Omul la telefon mi-a raspun descumpanit,nu domle,arabii,Al Qaeda,au atacat cele doua cladiri si le-a facut praf si pulbere.Domle,i-am raspuns ca asa ceva nu se poate intampla intr-un oras ca New-Yorc-ul,care se afla pe teritoriul SUA.Mai apoi,cercetarile profesionistilor in asemenea prabusiri,au probat ceace am intuit eu atunci la nivelul bunului simt.Cele doua cladiri turn,plus inca una mai scunda ca inaltime,despre care nu se prea spune,lovirea cladirii Pentagonului Armatei Americane si explozia unui avion aproape de sol,au fost acte teroriste premeditate si executate de catre un grup infractional din chiar guvernul SUA.Scopul acestui act este foarte complex:motivatia de a ataca Iracul si Avganitanul,umilirea poporului american si a lumii,prin controlul la intrarea in cladirile guvernamentale si in aeroporturi,control la sange,pina la chiloti,in picioarele goale si inducerea sentimentului de teama si respect in fata oficialilor guvernamentali.De atunci toate oficiile guvernului sant pazite de politie:Primarii,Centrele de Emigrare,Ministerele…tot ce inseamna autoritate de stat.Asta este.Functionarii guvernamentali,care incalca uneori legea sant paziti de mania multimii.Iar acesti functionari au cresut numeric dupa ce evreii din Rusia au fost primiti in anii ’90 cu prioritate fata de orice alte grupe de natiuni migratoare pe teritoriul SUA.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php