Scandal în Polonia, după ce mii de suporteri au afișat bannere împotriva Ucrainei: Opriți ucrainizarea Poloniei!

0 1.381

Scandal monstru în Polonia, după ce suporterii echipei Slask Wroclaw au afișat bannere împotriva Ucrainei, la meciul disputat contra celor de la Zaglebie Lubin. Mai precis, aceștia au acuzat Ucraina pentru masacrul din Volînia, din 1943.

„Ucrainienii au ucis copii în Volînia”, „80 de ani de tăcere rușinoasă în spatele nostru. Volînia ’43” – sunt bannerele care au apărut înt tribune în timpul meciului dintre Śląsk Wrocław și Zagłębie Lubin.

Pe una dintre tribune, în spatele porții, un grup organizat de suporteri a prezentat un mesaj roșu uriaș pe un fundal negru: „Volînia ’43”. Literele au fost pictate astfel încât să pară a curge sânge. Deasupra acestuia, era scris: „80 de ani de tăcere rușinoasă în spatele nostru”, iar dedesubt: „Genocidul tăinuit, pentru că victimele erau polonezi”. De asemenea, au aprins torțe.

Pe lângă pancarta referitoare la Volînia, au apărut și multe alte mesaje mai mici și vulgare, cum ar fi: „Opriți ucrainizarea Poloniei”, „Ucrainienii au ucis copii în Volînia”, „Fuck UPA”, „Bandera hoțule” și „Jos banderiții”.

Nu este prima dată când suporterii din Wrocław – al treilea oraș al Poloniei ca mărime – afișează mesaje antiucrainene.

În luna martie a acestui an, Liga Profesionistă a sancționat clubul cu o amendă de 15.000 de zloți, deoarece la sfârșitul lunii februarie, în timpul meciului cu Lech Poznań, suporterii din Wrocław au afișat o pancartă cu mesajul „Asta nu este războiul nostru”.

Înainte, în octombrie anul trecut, pe tribunele stadionului Tarczyński Arena a apărut lozinca „Opriți ucrainizarea Poloniei”.

Astfel, suporterii au făcut referire la masacrul comis de naționaliștii ucraineni din februarie 1943 până în februarie 1944, în care au murit aproximativ 50-60.000 de polonezi.

Mesajele vin în contextul în care statul polonez a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai Ucrainei, de la începutul războiului declanșat de Rusia.

sursa: R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php