ICOANA cu care au pornit ostașii ROMÂNI RĂZBOIUL SFÂNT de REÎNTREGIRE NAȚIONALĂ acum 82 de ani, pe 22 iunie 1941, și azi cu urme de SÂNGE uscat pe ea

0 1.017

Reproducem astăzi, la 82 de ani de la trecerea Prutului de către Armata României, două fotografii memorabile legate de un moment astral din istoria României: Duminică, 22 iunie 1941, ziua declanșării Războiului Sfânt pentru eliberarea Basarabiei și a nordului Bucovinei de sub sângeroasa ocupație sovietică, când în întreaga țară românii s-au rugat, oriunde s-au aflat, pentru victoria Armatei Regale Române

La stânga avem modul cum a reacționat poporul român la anunțul dat de oficialități privind declanșarea războiului pentru recuperarea pământului sfânt al Basarabiei și Bucovinei, moment fotografiat în Piața Palatului de cunoscutul fotograf german iubitor al României Willy Pragher (1908 – 1992) iar la dreapta Icoana Sfântului Ioan Botezătorul, cu care au plecat la luptă oștirile conducătorului Ion Antonescu în Războiul Sfânt, icoană care a fost salvată și apoi donată Bisericii Sfântul Ștefan – Călărași din București, , cu pete de sânge în lemnul ei, după cum ne arată părintele paroh Constantin Cârlan Ungureanu (foto dreapta).

Bunul Dumnezeu a făcut ca Icoana cu care au plecat la luptă oștirea română , pe 22 iunie 1941, în Războiul Sfânt pentru dezrobirea Basarabiei, să fie salvată și, apoi, donată parohului Bisericii Sfântul Ștefan din București, lăcașul în care se închina însuși Mircea Vulcănescu, a cărui casă se afla în imediata apropiere.

Icoana Sfântului Ioan Botezatorul, care a mers în fruntea oștirilor în brațele preoților militari voluntari, cum a fost și Părintele Justin Pârvu, la întoarcerea de pe front avea urme uscate de sange pe ea după ce fusese pe pieptul atâtor soldați români căzuți pentru eliberarea țării și nimicirea bolșevicilor.

Părintele Constantin Cârlan Ungureanu (video mai jos), paroh acum pensionat al Bisericii de pe Calea Călărași – despre care puteți afla mai multe pe BisericaSfantulStefan.Ro – ne-a istorisit câteva date despre icoana îmbibată în sânge a celui care, cu toate păcatele lui, a pornit în luptă general pentru a deveni mareșal, conducator al statului și apoi, după lovitura de stat de la 23 august 1944, „criminal de razboi” și erou-martir al neamului românesc, conform plebiscitului TVR în care a fost declarat, în urma votului național, unul dintre cei mai Mari Români din toate timpurile.

Reproducem relatarea Părintelui Constantin despre icoană și imaginea ei minunată, cu un Sfânt Ioan Botezatorul – prăznuit pe 24 iunie – zi națională – care te privește cu niște ochi mari, parcă și el îngrozit de cele văzute pe Frontul de Est.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți martirii neamului românesc! 

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php