OMS a încheiat un „parteneriat istoric” cu UE pentru lansarea certificatului de vaccinare digital GLOBAL

1 1.177

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat semnarea unui „parteneriat strategic” cu Uniunea Europeană (UE) pentru crearea unui certificat de sănătate digital, pe baza infamului „certificat verde” din timpul crizei covid.

Conform directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, viitorul sistem global de permis de sanatate digitală va fi „bazat pe principiile echității, inovației, transparenței și protecției datelor și a confidențialității”, scrie Le Soir.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, au semnat această „inițiativă istorică de consolidare a securității sănătății globale” la Geneva.

„Pandemia covid-19 a arătat importanța soluțiilor digitale de sănătate pentru a facilita accesul la serviciile de sănătate”, a spus Tedros în timpul ceremoniei de semnare.

El a explicat că certificatul european de sănătate va fi transformat într-un „bun public global”.

Acest viitor sistem global de certificare digitală ar trebui, potrivit unui comunicat de presă al OMS și al Comisiei Europene, „să contribuie la facilitarea mobilității și la protejarea cetățenilor din întreaga lume împotriva amenințărilor actuale și viitoare pentru sănătate, inclusiv pandemii”.

Tedros a subliniat că viitorul sistem global de certificare digitală va fi „bazat pe principiile echității, inovației, transparenței și protecției datelor și a confidențialității”.

OMS nu va avea acces la datele personale, la care vor avea acces doar autoritățile.

„Confidențialitatea este cheia”, a argumentat doctorul Tedros, dar OMS va putea verifica autenticitatea certificatelor.

Via R3 Media

1 Comment
  1. Moraru+Ionut says

    Un tigan comunist-terorist etiopian recunoscut ca atare si o grecoaica infecta moartra dupa bani, caci nu exista tradare fara greci.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php