AUR cere Guvernului să declare recurs deciziei CEDO privind legalizarea parteneriatelor LGBT. În caz contrar, va declanșa un nou REFERENDUM pentru FAMILIE

0 1.396

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că dacă Guvernul României nu face recurs deciziei CEDO de condamnare a țării noastre în ceea ce privește LGBT, atunci va organiza un nou Referendum pentru Familie.

„Săptămâna trecută CEDO a dat o decizie care nu obligă, atenție, pentru că nu poate nimeni să oblige un stat suveran să își modifice în felul acesta legislația, dar condamnă România pentru că nu ar recunoaște, într-un fel sau altul, ceea ce în cultura românească nu există. În România căsătoria liber consimţită este între un bărbat și o femeie. (…) România nu s-a apărat la CEDO, nu a avut apărător! Vrem să trimitem un mesaj către Guvernul României să conteste, pentru că are termen de 3 luni, să conteste această decizie și să nu aplice aceeași politică a struțului când vine vorba de chestiuni care implică majoritatea românilor”, a spus președintele AUR, George Simion.

Europarlamentarul Cristian Terheș a declarat că este important să i se transmită actualului Guvern al Romaniei „să atace această decizie la Marea Cameră a CEDO pentru a se clarifica această situație”. „Când România a ratificat acest tratat și această convenție a făcut-o existând clar definit și recunoscut la momentul respectiv că o familie, sau când vorbim despre căsătorie, vorbim despre căsătoria dintre un bărbat și o femeie, nu dintre un om și altceva. (….) Când ai deschis această Cutie a Pandorei nu te mai oprești. Prin urmare, reiterăm această solicitare Guvernului României să atace, să facă apel la această decizie, această hotărâre și să meargă la Marea Cameră a CEDO pentru a putea fi tranșată această situație de către completul superior”

 Eurodeputatul român a precizat că problema în acest caz este că Romania în momentul de față este „constrânsă, șantajată să forțeze recunoașterea a ceva ce poporul român spune nu vrea să o facă din varii motive”. „Când România a acceptat și Parlamentul acesta a ratificat Convenția Europeană a Drepturilor Omului era foarte clar care era definiția unei familii. Pentru că problema se pune în felul următor: un trend astăzi îți devine drept (…) Suntem în această fază în care un drept care nu e clar stipulat într-o lege, într-o convenție, nu e ratificat de Parlament, ajunge printr-o interpretare jurisprudențială să îți devină obligatoriu ție, unde poporul zice noi nu vrem să recunoaștem chestiunea asta. Că e ok, că nu e ok, asta e o altă dispută. Nu asta e disputa aici”, a adăugat Cristian Terheș. 

De asemenea, europarlamentarul Cristian Terheș a arătat că această hotărâre a CEDO în care condamnă România pentru faptul că nu a recunoscut uniunile sau căsătoriile dintre mai multe cupluri de același sex „este una crucială nu doar pentru România, ci și pentru restul statelor Uniunii Europene”. Acesta a subliniat că „în momentul acesta nu doar România ca stat, ci națiunea română este condamnată în primă instanță de CEDO pentru că reprezentanții aleși direct de popor nu au făcut ce vor alții să facă, dar nu vrea poporul, ceea ce e absurd”.

Reamintim că în România a mai avut loc un Referendum pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie. Majoritatea celor prezenți la urme, peste 90%, au votat în favoarea acestui amendament, dar referendumul a fost invalidat pentru că nu s-a întrunit pragul de prezență, de 30%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php