SUA: Filmele SF devin REALITATE? În câţiva ani, toate maşinile mai noi ar putea fi dotate cu “întrerupătoare”

1 654

În 1998, serialul ştiinţifico-fantastic „Dosarele X” a difuzat un episod intitulat „Kill Switch”, despre o inteligenţă artificială care a luat-o razna. Difuzat pe vremea când internetul era încă accesat de majoritatea cu modemuri dial-up, era o poveste fascinantă despre tehnologia care a luat-o razna, un mesaj despre cum să nu predai prea mult din viaţa ta lumii digitale. Deşi ar putea părea, de asemenea, o poveste ştiinţifico-fantastică, în curând, guvernul federal al Statelor Unite ar putea obliga producătorii de automobile să instaleze comutatoare de oprire pe care autorităţile să le poată accesa de la distanţă şi folosi pentru a opri orice vehicul mai nou, relatează autos.yahoo.com.

Pentru mulţi, aceasta ar putea părea o idee minunată. La urma urmei, am văzut infractori căutaţi care au fugit de poliţie doar pentru a se izbi de o maşină cu o familie înăuntru, ucigând oameni nevinovaţi în timp ce încercau să evite capturarea. A fi capabil să opreşti urmărirea din timp şi aproape instantaneu pare un lucru minunat, un mecanism potenţial salvator de vieţi pe care orice cetăţean care respectă legea l-ar îmbrăţişa cu entuziasm.

Totuşi, conform unui articol scris de fostul membru al Congresului SUA Bob Barr, ascunsă în proiectul de lege privind infrastructura recent adoptat, există o măsură ce prevede instalarea unor mecanisme de oprire a vehiculelor în fiecare maşină, camion şi SUV nou vândut în SUA.

Potrivit sursei citate, reglementarea probabil nu va fi pusă în aplicare timp de cinci ani.

Barr subliniază că proiectul de lege, care a fost promulgat de preşedintele Joe Biden, prevede că acel mecanism de oprire, denumit dispozitiv de siguranţă, trebuie să „monitorizeze în mod pasiv performanţele şoferului unui autovehicul pentru a identifica cu exactitate dacă şoferul respectiv poate fi inapt să conducă”.

Cu alte cuvinte, Big Brother va monitoriza în mod constant modul în care conduceţi. Dacă faceţi ceva ce sistemul a fost programat să recunoască drept o afectare a capacităţii de conducere, maşina voastră ar putea pur şi simplu să se oprească, ceea ce ar putea fi incredibil de periculos.

Există posibilitatea ca mecanismul de oprire (kill switch) să considere modul dvs de a conduce ca fiind nepotrivit, iar atunci când încercaţi să porniţi din nou maşina, motorul nu porneşte. Acest lucru ar putea să vă lase în impas.

Dar staţi puţin, mai este ceva. Acest sistem de „siguranţă” va fi deschis sau, cu alte cuvinte, ar exista o uşă laterală (backdoor) de acces la el. Acest lucru ar permite poliţiei sau altor autorităţi guvernamentale să îl acceseze oricând. Ar avea nevoie de un mandat pentru a face acest lucru? Mai mult, hackerii ar putea să acceseze această uşă (backdoor) şi să oprească vehiculul dumneavoastră.

Barr atrage atenţia asupra faptului că aceasta este o încălcare extraordinară a vieţii private a americanilor şi are dreptate. În plus, termenul de „impaired driving” (conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe care pot submina capacitatea şoferului de a conduce) nu este definit de legislaţie, astfel încât ar putea fi interpretat de autorităţile de reglementare, cum ar fi Departamentul de Transport şi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

Ar fi indicat ca autorităţile guvernamentale de reglementare să ajute la scrierea unor algoritmi care ar putea forţa maşina dumneavoastră să tragă pe dreapta şi să oprească pentru că s-ar putea să fiţi puţin obosit în loc să fiţi ameţit de la alcool? Nu a existat niciodată o dezbatere în Camera Reprezentanţilor sau în Senat pe această temă. În schimb, acest proiect de lege a fost adoptat cu multe înţelegeri de culise, susţine site-ul citat.

via Epoch Times

1 Comment
  1. Moraru+Ionut says

    Colorant artificial, carne artificiala, inteligenta artificiala. Hai sa ramanem totusi pe natural. Inteligenta naturala. De exemplu eu nu am smart phone ci prost-phone cu butoane dar raman smart eu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php