Proiectul de lege care schimba sintagma „limba moldovenească” în „limba ROMÂNĂ în R. Moldova a fost ADOPTAT în primă lectură

0 821

Inițiativa legislativă care vizează inițiativa de a schimba sintagma „limba moldovenească” din legislația R. Moldova cu cea de „limba română” a fost votată în prima lectură de către 56 de deputați, scrie Ziarul Național.

Deputații de la Chișinău s-au îmbrâncit în Parlament în timpul dezbaterilor care vizează inițiativa de a schimba sintagma „limba moldovenească” din legislația R. Moldova cu cea de „limba română”.

În momentul în care deputata partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Veronica Roșca, explica esența inițiativei legislative care are drept scop ajustarea cadrului normativ existent la interpretările și considerentele Curții Constituționale referitoare la limba de stat a R.Moldova, deputații comuniști și socialiști, care au lipsit până atunci de la ședință, au intrat în sală și au blocat tribuna centrală a Parlamentului.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php