Claudiu Târziu (președinte CNC AUR): „Pentru a ne apăra țara și cetățenii, trebuie să facem tot posibilul să nu intrăm în conflictul din Ucraina”

2 779

Rusia a intervenit în Ucraina în mod barbar, fără nicio legitimitate. De la acest aspect, foarte clar, trebuie pornită orice discuție legată de războiul din Ucraina, a susținut senatorul AUR Claudiu Târziu, invitat de TVR INFO la emisiunea Context, realizată de Monica Giurco.

Este un război care provoacă daune foarte mari, pierderi umane în primul rînd. În Ucraina mor europeni, să nu uităm asta! – a subliniat Târziu. Potrivit acestuia, Rusia are o mentalitate imperialistă, care o subjugă, iar, în virtutea acestei mentalități, Moscova face destul de ușor abstracție de propriile pierderi din rândul militarilor și încă poate irosi resurse într-un război de durată, în care Rusia are chiar o tradiție.

În același timp, acesta nu este războiul Uniunii Europene, a adăugat președintele CNC AUR. Noi, europenii, nu trebuie să facem pași care să conducă la escaladarea conflictului. În orice caz, gradul de implicare militară trebuie decis nu de funcționari ai Comisiei Europene, fie ei și de rang înalt, ci de înșiși liderii statelor naționale membre UE. Pe noi, românii, ne interesează foarte mult care este acest grad de implicare militară, pentru că ne aflăm la granița conflictului. Suntem primii vizați dacă războiul s-ar extinde și trebuie să știm dacă putem să ducem acest război. Din punctul de vedere al capacității de apărare, România stă destul de precar și depindem foarte mult de aliații noștri din NATO. România nu are nici pe departe forța militară a Ucrainei, deci astăzi nu am putea să purtăm singuri un astfel de conflict.

În ce le privește, și Rusia, și Ucraina trebuie, cât mai curând, să facă apel la rezervele lor de rațiune și să găsească o soluție de oprire a confruntării. Altfel riscăm extinderea – în timp și în teritoriu – a acestui război din care nu câștigă nimeni, ci, dimpotrivă, toată lumea va pierde, consideră Claudiu Târziu.

sursa: RostOnline

https://www.youtube.com/live/fxEk9G4p3aU?feature=share

2 Comments
 1. IO...gerules says

  In aceste clipe”forta militara a Ucrainei”reprezinta forta armamentului pe care-l primeste Ucraina dela jidovimea internationala.Sa fie clar Ucraina nu este o tara ci doar o grupare nationala in destramare.In Ucraina minoritatile nationale reprezinta baza populatiei.Ucraina ca stat exploateaaza aceasta situatie si folosesc minoritatile nationale drept carne de tun.Propaganda de milogeala a Ucrainei ascunde acest lucru.In ucraina se confrunta armele accidentului plus America si armele rusesti.Ucraina nu mai are nimic ci doar fatarnicie sustinuta de imerbul criminal presedinte a unei tari inexistente logic privind istoria ei.

  1. DasReich says

   https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=264712 : pe scurt : Lucruri pe care ar trebui să le știți despre Ucraina
   Mike Whitney – The Unz Review 5 februarie 2023

   Pe 16 februarie 2022, cu o săptămână întreagă înainte ca Putin să trimită trupe de luptă în Ucraina, armata ucraineană a început bombardarea puternică a zonei (în estul Ucrainei) ocupată în principal de etnici ruși. Oficiali ai Misiunii de Observatori a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) se aflau în apropiere în acel moment și țineau o evidență a bombardamentelor în momentul în care a avut loc. Ceea ce a descoperit OSCE a fost că bombardamentul s-a intensificat dramatic pe măsură ce săptămâna a trecut, până când a atins un vârf pe 19 februarie, când au fost înregistrate un total de 2.026 de lovituri de artilerie. Rețineți că, de fapt, armata ucraineană bombarda zone civile de-a lungul liniei de contact care erau ocupate de alți ucraineni.

   Vrem să subliniem că oficialii OSCE au activat în calitatea lor profesională adunând dovezi de primă mână ale bombardamentelor în zonă. Ceea ce arată datele lor este că forțele ucrainene își bombardau și își ucideau oamenii. Toate acestea au fost documentate și nu au fost contestate.

   Deci, întrebarea pe care trebuie să ne-o punem cu toții este următoarea: Este bombardarea și sacrificarea propriului popor un „act de război”?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php