PROTEST FAȚĂ DE DĂRÂMAREA STATUII LUI IULIU MANIU DE LA CLUJ

0 1.024

Fostul șef de cabinet al lui Corneliu Coposu, Ion Andrei Gherasim, anunță un protest, după ce statuia lui Iuliu Maniu, din Cluj-Napoca, a fost dată jos cu excavatorul, pentru lucrări în zona respectivă

Gherasim critică faptul că Primăria Cluj-Napoca, instituție condusă de primarul Emil Boc, nu a dat nicio explicație în acest sens.

La acest prostest s-au raliat și alte organizații civice: Fundația Corneliu Coposu – președinte executiv, Ion-Andrei Gherasim

Fundația Academia Civică – președinte, Ana Blandiana

Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Bădăcin – președinte, Pr. Cristian Borz

Fundația Culturală Memoria – președinte, Nicolae Constantinescu

Clubul Monarhiștilor Clujeni – președinte, Cornel Jurju

Asociația 21 Decembrie 1989 – președinte, Teodor Mărieș

Fundația Doina Cornea – președinte, Leontin Iuhas

Biblioteca Centrală Universitară Cluj-Napoca – director, Valentin Orga

Mișcarea pentru Regat și Coroană – președinte, Marilena Rotaru”.

Partidul Național Țărănesc – Maniu-Mihalache a lansat un apel public către Primăria municipiului Cluj-Napoca și primarul Emil Boc:

„Repuneți pe soclu statuia lui Iuliu Maniu înainte de 5 februarie, creați condiții astfel încât marele român să poată fi omagiat la 70 de ani de la moartea sa martirică!

Consternați de imaginea dezolantă: soclul smuls din pământ și statuia omului politic Iuliu Maniu demolată, pusă la pământ și expusă degradării, într-o zonă de șantier din Cluj-Napoca cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea marelui patriot-martir în închisoarea de la Sighet, condamnăm lipsa de viziune, ignoranța față de cinstirea eroilor neamului românesc.

Domnule primar Emil Boc, Primăria municipiului Cluj-Napoca era obligată să anunțe în prealabil despre lucrările planificate în locul unde se afla statuia lui Iuliu Maniu și să evite desfășurarea lucrărilor în zonă în perioada marcării a 150 de ani de la naștere și a 70 de ani de la trecerea în nemurire a celui care este un model de umanism și de slujire a interesului național.

În cazul în care la 5 februarie situația va rămâne la fel de deplorabilă, statuia nu va fi repusă pe soclu, iar zona amenajată civilizat, atitudinea autorităților locale din Cluj-Napoca față de memoria  marelui patriot-martir și a istoriei României va fi condamnabilă, de neiertat.

Facem apel către Dvs, domnule Emil  Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, și la aparatul dvs. administrativ: repuneți pe soclu statuia lui Iuliu Maniu înainte de 5 februarie, astfel încât marele român să poată fi omagiat la 70 de ani de la moartea sa martirică!

București, 28 ianuarie 2023

Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache – președinte executiv Mircea Taloș

Fundația Maniu-Mihalache – președinte Anca Zlătescu

Asociația de Dezvoltare pentru România – președinte de onoare Iulia Gorea Costin

Asociația Europeană de Strategii Politice – președinte executiv Corneliu Costin

Asociația Pro-Basarabia și Bucovina – președinte Marian Clenciu

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php