PROTEST în Piața Victoriei ÎMPOTRIVA PRIVATIZĂRII PĂDURILOR. Sindicaliștii acuză guvernul că vrea să ÎNSTRĂINEZE 3,1 MILIOANE de HECTARE PĂDURI de stat „pentru un pumn de arginți de la Comisia Europeană”

1 996

Câteva mii de sindicaliști RomSilva au protestat în fața Guvernului împotriva unei ordonanțe de urgență a Guvernului Ciucă, prin care, spun ei, s-ar urmări privatizarea pădurilor deținute de stat. Astfel, protestatarii cer retragerea de la Guvern a proiectului de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, precum și exceptarea pădurilor de la aplicarea guvernanței corporative.

„Pentru un pumn de arginţi de la Comisia Europeană, România este pe cale să pună pe tavă unor grupuri de interese cele 3,1 milioane de hectare păduri de stat, singura bogăţie şi resursă regenerabilă pe care această ţară o mai are şi a cărei valoare este una inestimabilă.

România beneficiază de o alocare de 29 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de 14 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 15 miliarde euro, iar sub presiunea unor negocieri neinspirate care au stat la baza aprobării PNRR, recunoscute public inclusiv de reprezentanţi guvernamentali şi a unor recomandări trasate de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Guvernul României pune în pericol soarta celor 3,1 milioane hectare păduri proprietate publică de stat, care stochează în prezent un volum de aproximativ 1 miliard de metri cubi de lemn, cu o valoare ce depăşeşte 100 miliarde euro”, susţin reprezentanţii RomSilva.

via R3media

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Banditii vor sa ia totul.Banditii vor sa dea muntii si padurile banditilor,ca ultimele ramasite ale fostei Romanii,nemernicii.Isi impart prada intre ei,banditii din interior si banditii din exterior.Deabia acum se simte nevoia de apropiere de rusii lui Putin.Astia au destule paduri.Astia n-au plecat la furat prin lume cu pusca si mitraliera,au stat in banca lor si au suportat sovietele jidanesti,chiar s-au lasat macelariti de iuda jidoveasca incepand cu Marea Revolutie jidaneasca din octombrie 1917,pana la venirea lui tata Putin,care a zis „niet,na zad”si rusul s-a ridicat in picioare.Cam asta e imaginea Rusiei actuale.Dar au si rusii,ca orice neam,metehne.Dar lasi metehnele pentru salvare dela inec,pentruca romanii sant pe malul prapastiei,unde,in vale,curge nu un rau mititel ci infernul.Asta e momentul actualului timp pentru romani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php