Scrisoare deschisă adresată premierului Ciucă: Marius Oprea și Răzvan Gheorghe cer demiterea lui Alexandru Florian, în urma ultimului atac adresa lui Mircea Vulcănescu

0 1.014

ÎRăzvan Gheorghe, directorul site-ului de știri Podul.ro a anunțat că, împreună cu istoricul Marius Oprea, a adresat o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă, prin care a cerut demiterea de urgență a actualului director al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, arătând că acesta săvârșește o formă gravă de abuz în serviciu.

Acuzația este urmarea repetatelor încercări ale lui Alexandru Florian de a pune presiune pe schimbarea titulaturii Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu” din Sectorul 4 al Capitalei.

Redăm mai jos textul integral al scrisorii:

„Scrisoare deschisă către Prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă

Domnule Prim-Ministru,

Ne adresăm Dumneavoastră pentru a trage un necesar semnal de alarmă, dar și în speranța că veți opri, în cel din urmă ceas, vânarea și terfelirea memoriei profesorului Mircea Vulcănescu, intelectual exemplar și victimă a genocidului comunist.

Recent, Podul.ro a dezvăluit că Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” (INSHR), aflat în coordonarea Primului Ministru, cât și primarul PSD al Sectorului 4 – Daniel Băluță exercită presiuni la adresa conducerii Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, pe care o amenință cu denunțuri penale, pentru a forța schimbarea numelui acestei institutii de învățământ cu tradiție din București. Ambele fapte se circumscriu infracțiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care vom sesiza Parchetul, precum și – în cazul primarului Băluță – instituția Prefectului.

Amintim cã o tentativă similară s-a consumat și în cursul anului 2017, însă reacția promptă a societății civile și a foștilor deținuți politica facut ca normalitatea si adevarul sa invinga. Constatăm, nu fără indignare, că ofensiva e reluată cu o insistență sporită,recurgându-se la cele mai reprobabile metode.

Avertizăm că acțiunile întreprinse de Institutul „Elie Wisel” și de Primăria Sectorului 4 – prin intermediul domnilor Alexandru Florian și Daniel Băluță – depășesc competențele acestor instituții, încălcând flagrant cadrul legal, întrucât infracțiunea e deja consumată.

Pentru o pertinentă informare a Dumneavoastră, deopotrivă cu această scrisoare deschisă atașăm textul petiției „ALĂTURI DE MIRCEA VULCĂNESCU. Nu modificați denumirea Liceului Tehnologic Mircea Vulcănescu!”, unde se aduc și alte argumente istorice valide, care contrazic „tezele” domnului Florian.Totodă atașăm și articolul în care domnul Gabriel Andreescu explică esența acestei spețe artificiale și insultative ce prejudiciază inclusiv Statul Român. Reamintim că Legea Nr. 127 din 30 mai 2017, pentru instituirea Zilei Naționale de Cinstire a Martirilor din Temnițele Comuniste, lege față de care dl. Florian și Institutul „Elie Wiesel”nu au manifestat obiecții, e un act normativ în a cărui expunere de motive, fără echivoc, Mircea Vulcănescu este prezentat nominal drept unul dintre martirii închisorilor politice comuniste.

Domnule Prim-Ministru,

Ne facem purtătorii de cuvânt ai celor peste 1500 de oameni de cultură, foști deținuti politici și urmași ai lor, care au semnat până acum petiția anexată la care facem referire și ne manifestăm speranța că, luând act de toate argumentele și informațiile expuse mai sus, veți interveni pentru a pune punct acestei campanii menită sa atenteze la memoria lui Mircea Vulcănescu (și nu numai a lui), prin manevre dolosive și îl veți înlătura din funcție pe directorul INSHR Alexandru Florian, care se face vinovat de săvârșirea în formă repetată a infracțiunii de abuz în serviciu. Statul român e dator să cinstească memoria victimelor comunismului, nu să  susțină tentativele de a fi aruncate la groapa de gunoi a istoriei.

Cu respect,

Razvan Gheorghe, scriitor, jumalist și director al Podul.ro
Marius Oprea, scriitor, istoric”

Răzvan Gheorghe a arătat că în complicitate cu INSHR „Elie Wiesel” se află și actualul primar al sectorului 4, Daniel Băluță. „Mai exact, în complicitate cu primarul PSD-ist al Sectorului 4, Daniel Băluță, domnul Alexandru Florian, care falsifică în mod premeditat date istorice, exercită presiuni subterane la adresa conducerii Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, amenințând profesorii cu denunțuri penale bazate pe minciuni, pentru a-i forța să schimbe numele instituției”. Răzvan Gheorghe a mai adaugat că în zilele următoare va depune o plângere și la Parchet în acest sens.

Răzvan Gheorghe a mai precizat că și prefectul Bucureștiului, domnul Toni Greblă, a fost sesizat în scris cu privire la abuzul în serviciu săvârșit de primarul Daniel Băluță, colegul lui din PSD. „Atribuțiile funcției de prefect îi permit să ia poziție și să oprească această ofensivă puțin spus imundă care prejudiciază inclusiv Statul Român”, a menționat acesta.

„Vă asigur că nu vom abdica de la această luptă. E o datorie de conștiință”, a afirmat Răzvan Gheorghe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php