Șeful de stat major al SUA spune că există o fereastră de oportunitate pentru negociere între ucraineni și ruși

0 1.309

Șeful de Stat Major al SUA, Generalul Mark Miley, a vorbit public despre pierderile suferite de armata ucraineană, într-o premieră de la începutul războiului din această țară. Conform militarului de rang înalt, ucrainenii au pierdut în luptă la fel de mulți soldați ca și rușii, în jur de 100.000 de oameni fiecare.

„Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi”, a spus generalul Milley, care s-a exprimat în faţa New York Economic Club. „Probabil acelaşi lucru (este valabil) de partea ucraineană”, a adăugat el.

Cifrele date de generalul Milley, care nu au putut fi confirmate independent, sunt cele mai precise furnizate până în prezent de Washington, notează AFP.

Mai mult, Miley a vorbit deschis despre nevoia de negocieri între Rusia și Ucraina. „Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi”, a spus generalul Milley, care s-a exprimat în faţa New York Economic Club. „Probabil acelaşi lucru (este valabil) de partea ucraineană”, a adăugat el.

Cifrele date de generalul Milley, care nu au putut fi confirmate independent, sunt cele mai precise furnizate până în prezent de Washington, notează AFP.

Acest semnal, clar, vine la câteva zile după ce Washington Post a „scăpat” informația că Guvernul SUA îi îndeamnă pe liderii de la Kiev să caute negocieri cu rușii.

Mesajul lui Miley vine în timp ce Rusia a ordonat trupelor sale să se retragă din orașul Herson, din sudul Ucrainei.

sursa: R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php