PROTESTE în fața Senatului, pentru RESPINGEREA legilor justiției care ar SUBORDONA CONSTITUȚIA ROMÂNIEI în fața dreptului UE

2 1.562

Zi tensionată în Senatul României. Comisia parlamentară specială pentru legile Justiției votează, luni, rapoartele pe cele trei proiecte privind Consiliul Superior al Magistraturii, organizarea judiciară şi statutul judecătorilor şi procurorilor. În aceste momente, în fața senatului se află câteva sute de persoane, care s-au strâns pentru a protesta împotriva adoptării acestor proiecte de lege, mai precis împotriva prevederilor care elimină sancțiunile pentru judecătorii care nu respectă Constituția României.

Dacă rapoartele vor fi adoptate proiectele vor intra în dezbaterea plenului Senatului, for legislativ decizional în acest caz. Proiectele se regăsesc pe ordinea de zi a ședinței Senatului de luni, 17 octombrie. Reamintim că avocatul Adrian Toni Neacșu a inițiat o petiție în acest sens, care până acum a strâns peste 15.000 de semnături.

În acest moment, Curtea Constituțională din România are precedență asupra dreptului UE, ceea ce CJUE dorește să se abroge.

„De altfel, și CJUE recunoaște, în cuprinsul Hotărârii sale din 21 decembrie 2021, caracterul obligatoriu al deciziilor Curții Constituționale. Cu toate acestea, concluziile din Hotărârea CJUE potrivit cărora efectele principiului supremației dreptului UE se impun tuturor organelor unui stat membru, fără ca dispozițiile interne, inclusiv cele de ordin constituțional să poată împiedica acest lucru, și potrivit cărora instanțele naționale sunt ținute să lase neaplicate, din oficiu, orice reglementare sau practică națională contrară unei dispoziții a dreptului UE, presupun revizuirea Constituției în vigoare. În plan practic, efectele acestei Hotărâri se pot produce numai după revizuirea Constituției în vigoare, care, însă, nu se poate face de drept, ci exclusiv la inițiativa anumitor subiecte de drept, cu respectarea procedurii și în condițiile prevăzute chiar în Constituția României”, a afirmat CCR într-un comunicat remis presei în decembrie 2021.

via R3Media

2 Comments
  1. . says

    Noii stapani ai Romaniei nu pierd nici o clipa in travaliul lor golanesc la conducerea unui popor pe care inca nu la ingenunchiat total si cu orice prilej musca din bogatia care a mai ramas din Romania.Doamne ajuta patriotii tarii care mai mentin pilpaita flacara a demnitatii poporului roman.

  2. Moraru+Ionut says

    UNDE SUNT ACUM TOATE GUNOAIELE ALEA DIN PIATA VICTORIEI SOROSISTO-GLOBALISTO-USERISTE, AIA CU TROTI SI BARBISOANE, GLEZNUTE GOALE SI PENSATI CARE luminau cerul cu telefoanele si salvau multinationalele de DRAGNIIAAAA SI CIUMA ROSIEEEE care ATACA JUSTITIA??? Sunt la dracu, adica la stapanul lor! PACAT CA ATUNCI IN 10 AUGUST NU I-AU LUAT CU ADEVARAT LA CIOMEGE.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php