Italia: Victorie clară a coaliției de DREAPTA, la alegerile parlamentare

1 1.274

Alegerile legislative de ieri, din Italia, s-au încheiat cu victoria dreptei național-conservatoare. Primele exit-polls indică un avans al coaliției de dreapta atât la Senat cât și la Camera Deputaților.

La Camera Deputaților, pe primul loc, cu 24,1%, se situează Fratelli D’Italia, urmat fiind de Partidul Democrat cu 19,7%, Mișcarea 5 Stele cu 16%, Liga Nordului cu 10,3% și Forza Italia cu 7,3%.

Rezultatul Fratelli D’Italia e absolut remarcabil dacă luăm în considerare faptul  că la alegerile din 2018 a obținut doar 4,3% din voturi.

Se estimează că la Camera Deputaților coaliția de dreapta va avea între 227 și 257 de mandate, iar la Senat între 111 și 131 de mandate. Asta înseamnă că ambele camere ale Parlamentului italian vor fi controlate confortabil de coaliția de dreapta.

Prezența la vot a fost în jur de 64,7%.

Giorgia Meloni, lidera Fratelli D’Italia, va fi prima femeie prim ministru din istoria Italiei. Aceasta a fost deja felicitată de premierul conservator al Poloniei, Mateusz Morawiecki, și de Santiago Abascal, liderul partidului VOX din Spania.

Giorgia Meloni, lidera partidului Fratelli d’Italia, clasat pe primul loc la alegerile legislative desfăşurate duminică în Italia, a transmis un mesaj de mulțumire către alegători, remarcând totodată că italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta.„Istoria pe care am făcut-o astăzi. Această victorie este dedicată tuturor militanţilor, managerilor, suporterilor şi fiecărei persoane care – în aceşti ani – a contribuit la realizarea visului nostru, oferindu-şi sufletul şi inima în mod spontan şi dezinteresat. Celor care, în ciuda dificultăţilor şi a celor mai complexe momente, au rămas la locul lor, cu convingere şi generozitate. Dar, mai presus de toate, este dedicată celor care cred şi au crezut întotdeauna în noi. Nu vă vom trăda încrederea. Suntem gata să ridicăm Italia”, a scris, pe Facebook, Giorgia Meloni.

Totodată, într-o scurtă declarație acordată presei de la Roma, Giorgia Meloni a revendicat conducerea viitorului guvern, potrivit agențiilor de presă internaționale.

„Italienii au transmis un mesaj clar în favoarea unui guvern de dreapta condus de Fratelli d’Italia. Vom guverna pentru toţi italienii”, a declarat Giorgia Meloni, a cărei deviză este „Dumnezeu, patrie, familie!”

Dar care a fost atu-ul Giorgiei Meloni? Conform jurnalistului și scriitorului american Rod Dreher, Meloni este o persoană care „are mai mult curaj decât un Congres întreg plin de Republicani”. Dreher a exemplificat cu un discurs al liderului FDI, în care practic incapsulează valorile în care crede, cu tărie, Meloni: identitate, credință, familie și având în vedere circumstanțele, biologie!

Eu sunt Giorgia: Sunt femeie, sunt mamă, sunt italiancă, sunt creștină / „Manifestul” cu care Giorgia Meloni a cucerit Italia

„Acum au reînceput discuțiile despre eliminarea „mamei” și „tatălui” din documente, pentru că familia este un inamic, identitatea națională este un dușman, identitatea gen (în sens biologic) este un dușman, tot ce ne definește pentru ei este un inamic.

Este jocul „adevărului unic”, trebuie să ne ia tot ceea ce suntem, pentru că atunci când nu mai avem identitate și rădăcini, vom fi privați de conștientizarea realității și vom fi incapabili să ne apărăm drepturile. Acesta e jocul lor. Vor să fim „părinte 1” și „părinte 2”, de gen LGBT, cetățeanul X și…coduri! Dar noi nu suntem niște coduri, suntem persoane și ne vom apăra identitatea.

Eu sunt Giorgia, sunt o femeie, sunt o mamă, sunt italiancă, sunt creștină și voi nu-mi veți lua asta! Mi-e rușine de un stat care nu face nimic pentru familii, mi-e rușine de un stat în care toată lumea vorbește de azile gratuite, dar nimeni nu le face.

Eu vreau să zic că nu cred într-un stat care pune dorințele legitime ale unui homosexual de a adopta un copil înaintea dreptului acelui copil de a avea un tată și o mamă, doar că pentru homosexualul votează și copilul nu. Un stat corect are grijă de cel mai slab, de cel care nu se poate apăra singur”, a spus ea în fața unei mulțimi entuziaste, în 2019. „Ați văzut vreun politician american care să vorbească asemenea cuvinte, cu asemenea forță și convingere”, s-a întrebat Rod Dreher.

Între timp, Meloni s-a remarcat ca fiind singura opoziție autentică la guvernările de stânga și „tehnocrate” din ultimii ani. De altfel, ea a promis că ajunsă la Guvernare, coaliția de dreapta „nu va reintroduce niciun certificat verde” și va „face comisie de anchetă asupra gestionării plandemiei”.

via RostOnline ,R3Media

1 Comment
  1. Pui de Dac says

    Fie ca urmatoarea pe lista tarilor cu guvern NAȚIONALIST să fie ROMÂNIA! AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php