REVOLTĂTOR ! ROMÂNII sunt în CRIZĂ ECONOMICĂ dar STATUL LEGIFEREAZĂ facilități ENORME pentru ucraineni!

3 1.718

Planul național cu privire la protecția și INCLUZIUNEA persoanelor strămutate din Ucraina în România, adoptat de Senat. Claudiu Târziu (AUR), avertisment puternic: Una este să ajutăm la nevoie, alta este să creăm condițiile înlocuirii de populație în România!

Ordonanța de Urgență privind implementarea planulului național referitor la protecția și incluziunea persoanelor strămutate din Ucraina în România a fost adoptată, luni, în Senat, senatorii AUR fiind singurii care au votat împotrivă.

Măsurile de sprijin cuprinse în Planul național vizează asigurarea unui pachet integrat de măsuri de protecție în domeniul sănătății, educației, ocupării, locuirii, al persoanelor vulnerabile și al copiilor și tinerilor. Printre altele este vorba despre facilitarea accesului pe piața muncii, asigurarea accesului la locuințe construite de Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), acces la educație și la sănătate.

Detalii despre acest Plan sunt disponibile aici.

Planul a fost votat, luni, în Senat, cu 104 voturi pentru și 11 împotrivă. Urmează votul în Camera Deputaților.

Senatorul Claudiu Târziu a explicat, într-o intervenție în timpul ședintei din plenul Senatului, de ce AUR votează împotriva acestui Plan național.

Ținând cont de importanța temei, redăm integral intervenția liderului AUR. La final este disponibilă și înregistrarea VIDEO.

„Empatizăm cu situația ucrainenilor, care au fost nevoiți să-și părăsească propriile case și să ia drumul pribegiei din pricina războiului pe care l-a declanșat Rusia în țara lor.

Suntem de acord ca acestora să li se ofere o oarecare asistență, așa cum prevăd toate reglementările internaționale la care și noi suntem parte.Avem însă o problemă, pornind chiar de la titlul acestei ordonanțe de urgență, care spune că se referă la protecția și incluziunea ucrainenilor strămutați în România.Mai întâi să luăm aminte că există legislație în România privitoare la refugiații de război, care oferă suficiente măsuri pentru aceștia. Prin noile prevederi, noi dăm mult mai mult decât ne-am angajat și internațional și prin legislația națională.

Dăm mult mai mult ucrainenilor, în condițiile în care pentru românii din Ucraina guvernul de la Kiev nu a găsit niciodată nicio urmă de înțelegere, nu a oferit niciun fel de asistență financiară sau de altă natură, dimpotrivă a luat măsuri care au restricționat drepturile și libertățile acestor frați ai noștri rămași dincolo de granița statului român, prin voința a doi dictatori, Stalin și Hitler și prin consecințele celui de-al Doilea Război Mondial.

Pentru românii din Ucraina, Guvernul de la Kiev nu a găsit de cuviință să dea nimic, nici măcar dreptul de a învăța în limba maternă. Și această limbă este pocită, pentru că li se spune că ei nu vorbesc limba română, ci „limba moldovenească”.

Știu foarte bine ce spun, pentru că am fost acolo, am vorbit cu românii, am vorbit cu autoritățile ucrainene și știu exact la ce nivel se poate ridica aroganța acestor autorități în privința românilor de pe teritoriul lor.

Problema e că nici România nu oferă nimic românilor din Ucraina. Până și bursele acelea amărâte care erau date elevilor care învățau în limba română au fost tăiate în ultimii doi ani.

În plus, prin legiferarea acestei ordonanțe de urgență, noi ne pregătim să-i discriminăm pe românii din România, pentru că lor nu le oferim locuințe, locuri de muncă, o mai bună educație, integrare socială, nu le oferim servicii de sănătate mai bune. Dar oferim unor străini. Este foarte interesant cât de generoși suntem cu alții și cât suntem de răi cu ai noștri.

Eu vă întreb. Dacă tot vrem să le dăm toate acestea, în ce scop o facem?

Și acum ne întoarcem din nou la titlul pe care îl poartă ordonanța de rgență, anume „protecția și incluziunea.”

Cu alte cuvinte, noi facem un mediu prielnic, aici în România, ucrainenilor care vor să se strămute la noi în țară. Vrem să rămână aici.

De ce am vrea să facem lucrul acesta? De ce să nu-i asistăm temporar, așa cum ne obligă firea noastră creștinească li obligațiile internaționale pe care ni le-am luat?

Vă amintesc dragi colegi că în legea fundamentală a statului român există un articol care interzice strămutarea de populații străine pe teritoriul național și ar trebui ca noi, cei care facem legi, să ținem cont de prevederile constituționale.

Una este să ajutăm la nevoie, alta este să creăm condițiile înlocuirii de populație în România.

Din acest motiv, nu putem susține acestă ordonanță de urgență, nu putem să susținem legea de aprobare a ei.”

sursa: RostOnline

foto: G4media

3 Comments
 1. . says

  Statul din Romania nu mai e Stat romanesc ci unul jidovesc.Jidanii ajunsi la fraiele natiunilor,sustin miscarea jidaneasca de globalizare a omeniri,din munca sarmanilor lucratori ai pamantului si ai fabricilor din orasele lumii.Acestia habar nu au ce fac jidanii internationali.Toata mass media e in labele lor,si-o folosesc puternic mintind si inflorind realitatea.Lumea a fost adusa la un nivel critic de analiza a realitatii de zi cu zi.Oamenii nu remarca activitatea distructiva a jidanilor depe intregul MAPAMOND.Numai eliminand influenta fatala a jidanumii in lume,omenirea mai poate spera la o libertate reala”precum in cer asa si pe pamant”In cer nu mai sant jidani stapinitori,asa ar trebui sa fie si pe pamant.Acesta trebue sa fie dezideratul Crestinismului.Presedintele Chinei se lauda cu buna stiinta ca in guvernul RPChineza nu exista nici un jidan.Dela uciderea lui Iisus Cristos,omenirea duce travaliul luptei mocnite si uneori explozive cu fiara perfida a satanei iudaismul cazar.

  1. Ion says

   Pana nu va fii razboi civil nu se vor opri , asta isi doresc….

   1. Pui de Dac says

    Nu va fi niciun război civil! Va fi o guvernare ROMÂNEASCĂ cât de curand! AMIN!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php