Comisia Europeană propune o REDUCERE OBLIGATORIE a consumului de electricitate cu 10%. În orele de vârf, consumul va trebui să scadă cu 5%

3 1.676

Comisia Europeană a transmis, miercuri, un comunicat de presă prin care anunță că propune „o intervenție de urgență pe piețele europene ale energiei pentru a face față recentelor creșteri dramatice ale prețurilor”.

Deși termenul de „propunere” sugerează că CE ar lăsa la latitudinea statelor membre să decidă dacă aplică sau nu măsurile privind consumul de energie, expresia „propune obligația” confirmă că, de fapt, recomandările sunt obligatorii la nivelul Uniunii Europene.

Mai mult, motivând măsurile impuse în domeniul energiei, CE invocă faptul că „resursele energetice sunt folosite ca armă de către Rusia”, dar confirmă că, de fapt, „eficiența energetică este parte a angajamentelor asumate în cadrul Pactului verde european- Green Deal”.

Iată ce spune Comisia Europeană:

„Primul răspuns pentru a face față prețurilor ridicate este reducerea cererii. Acest lucru poate avea un impact asupra prețurilor energiei electrice și poate avea un efect global de calmare a tensiunilor de pe piață.

Pentru a viza cele mai scumpe ore de consum al energiei electrice, atunci când producția energiei electrice pe bază de gaze naturale are un impact semnificativ asupra prețului, Comisia propune obligația de a reduce consumul de energie electrică cu cel puțin 5 % în timpul orelor de vârf selectate.

Statele membre vor trebui să identifice 10 % din totalul de ore, care au cel mai mare preț preconizat, și să reducă cererea în timpul acestor ore de vârf. Comisia propune, de asemenea, ca statele membre să urmărească reducerea cererii globale de energie electrică cu cel puțin 10 % până la 31 martie 2023.

Acestea pot alege măsurile adecvate pentru a realiza această reducere a cererii, care pot include compensații financiare. Reducerea cererii în perioadele de vârf ar duce la o reducere a consumului de gaze cu 1,2 miliarde de metri cubi în timpul iernii. Creșterea eficienței energetice este, de asemenea, o parte esențială a îndeplinirii angajamentelor noastre în materie de climă din cadrul Pactului verde european”, se precizează în comunicatul transmis de CE.

Comunicatul integral este disponibil aici.

via RostOnline

3 Comments
  1. Moraru+Ionut says

    Sa reduc consumul la energie ptr ca „resursele energetice sunt folosite ca arma de catre Rusia”? Imi pare cu regret dar prefer sa castige Rusia razboiul atunci. Si le dau o solutie geniala stalinistilor maoisti de la Bruxelles: incercati sa nu va mai dati singuri cu tesla in .oaie si sa intariti rubla ruseasca pe piata. Cum? Ridicati sanctiunile impuse Rusiei care nu fac decat sa favorizeze Rusia si sa extermine cetateanul european. Hai v-am pupat si nu uitati: lasati apa sa curga, lumina cat mai multa in case, spalati-va zilnic, cumparati cirezi de vaci care flatuleaza, mergeti cu masina cu benzina, nu mancati gandaci si viermi si ignorati stalinistii de la Bruxelles ca sunt prea prosti ptr secolul asta.

  2. Moraru+Ionut says

    Comparatia tot mai frecventa cu regimul Ceausescu este total nefericita. Ceausescu a facut economie ca sa plateasca datoria la jidani si sa devina total independenta Romania (lucru ptr care a si fost asasinat) si a construit o tara in acest timp. Astia distrug tarile in timp ce fac economie si datoria externa le creste pana la cer. Deci nu vad comparatia, sunt chestii total opuse.

  3. . says

    Cand m-am mutat in Arizona mi-a venit asa deodata o imagine macabra a unui poptential atac asupra locuitorilor ei.Daca banditii care conduc lumea opreste curentul electric o luana de zile,80% din populatia Arizonei va fi desert.Indivizii si-au facut buncare de supravietuire.Banii castigati de evrei dealungul timpului,sume enorme stranse in mod miselesc,unde sant?Cred ca in subterane.Teoria conspiratiei?Nu.teoria dublului egzistential al lumii paralele.A se lua aminte la asa ceva.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php