A murit Regina Angliei! Elizabeta a II-a a domnit 70 de ani în Marea Britanie. Charles va fi noul Rege

0 1.274

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii a decedat în cursul zilei la Balmoral, Scoția, în vârstă de 96 de ani, a anunțat Casa Regală. Regina a domnit din 1952, fiind monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria Marii Britanii. Odată cu decesul său, prințul Charles va conduce regatul și va deveni noul Rege.

„Regina a murit în pace la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consoartă vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce la Londra, mâine”, a sunat o declarație a Casei Regale.

Copiii Reginei călătoriseră la Balmoral, lângă Aberdeen, după ce Monarhul fusese pus sub supraveghere medicală.

În cadrul Monarhiei, Regina a supervizat trecerea la Imperiu la Commonwealth, a fost martorul Războiului Rece, a intrării și a apoi a ieșirii Marii Britanii din UE.

În cursul domniei sale, a supervizat 15 premieri, începând cu Winston Churchill. Interesant este că Churchill s-a născut în 1874, iar Liz Truss, ultimul premier, s-a născut un secol mai târziu, în 1975.

Ea s-a născut pe 21 aprilie 1926, în Mayfair, Londra.

Prințul Charles devine noul Rege al Angliei.

via R3Media

foto ABC

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php