Senatorul Claudiu Târziu: Mama este femeie, iar tatăl este bărbat. Orice altceva este otravă ideologică

0 1.095

Senatorul Claudiu Târziu a reacționat la recomandarea Asociației Naționale a Profesorilor de Științe din SUA privind renunțarea la folosirea unor cuvinte precum „femeie”, „bărbat”, „mamă” și „tată”.

„Mama este femeie, iar tatăl este bărbat. Orice altceva este otravă ideologică”, a scris, miercuri, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu (AUR).

Asociația Națională a Profesorilor de Știința a publicat un ghid intitulat „Biologie inclusivă: model de lucru. Strategii practice pentru predarea despre gen, sex și sexualitate în cadrul lecțiilor de biologie”, în care practic rescriu biologia.

Astfel, profesorilor li se sugerează să nu mai folosească cuvinte clasice cum ar fi „femeie”, „bărbat”, „mamă”, „tată”, „părinți”, ci să folosească expresii care să reflecte multitudinea de genuri care zic ei că există.

Expresiile sugerate sunt „persoană cu ovare„, „persoană cu testicule„, „persoanele care transmit viața biologică” sau „persoanele care dau genele„. Asta pentru că ei consideră că „persoana cu ovare„, deși a dat naștere copilului, poate fi bărbat sau „persoana cu testicule„, deși a contribuit cu spermatozoizii, poate fi femeie.

sursa: RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php