Papa Francisc avertizează că războiul din Ucraina ar putea duce la o „catastrofă finală” care ar duce la „eradicarea speciei umane”

0 1.145

Papa Francisc a avertizat lumea, în cadrul discursului săptămânal, în legătură cu conflictul din Ucraina, spunând că acesta ar putea ajunge să fie o „catastrofă finală”, care ar face ca rasa umană să dispară. Acesta a precizat că omenirea ar trebui să o ia de la zero în cazul unui război termonuclear, conform Summit News.

Imaginația noastră e din ce în ce mai concentrată pe reprezentarea unei catastrofe finale care ne va face să dispărem. Ce se întâmplă în cazul unui eventual război nuclear? «Ziua de după» acesta – dacă vor mai fi zile și ființe umane – va trebui începută din nou de la zero. Va fi distrus totul pentru a începe din nou de la zero”, a spus suveranul pontif.

Papa a arătat modul în care „imaginile potopului” apocaliptic „câștigă teren în subconștientul nostru”, făcând referire la partea din Biblie despre inundații, aflată în Cartea Genezei.

Participanții la un sondaj Pew au fost întrebați dacă se opun sau susțin „acțiunile militare chiar dacă riscă un conflict nuclear cu Rusia”. Acesta arată că o treime dintre americani sunt dispuși să riște războiul nuclear pentru a lupta cu Putin.

Aproximativ 62% dintre americani au spus că s-ar opune implicării militare americane, dar un număr de 35% au spus că sunt fericiți să riște războiul nuclear pentru a sprijini Ucraina.

În urmă cu câteva săptămâni, Papa Francisc a vorbit despre război ca despre o „contradicție a creației” și despre „modernitatea spirituală” ca fiind ceva rău pentru biserică.

Războiul este o contradicție a creației. În Biblie, Dumnezeu creează bărbatul și femeia. Dar apoi vine un război între frați, unul rău împotriva unui nevinovat, din invidie, și apoi un război cultural. Imediat vin războaiele. Este un nonsens al creației, războiul înseamnă întotdeauna distrugere. A face o familie, a duce mai departe societatea înseamnă a construi, războiul înseamnă a distruge.

Este o problemă de clasificare, de primul loc și al doilea, iar războaiele, îmi pare rău să spun, în acest moment sunt pe primul loc. Copiii, migranții, săracii, cei care nu au de mâncare nu contează, sunt la categoriile joase, nu sunt pe primul loc. În imaginația universală ceea ce contează este războiul.

Cu un an fără să se producă arme se poate da de mâncare și se poate da educație pentru întreaga lume în mod gratuit, dar asta este pe plan secund. Ne gândim la războaie, e greu, dar este adevărul. Prima categorie este războiul, ceilalți pe locul al doilea. Război ideologic, comercial, de putere și multe fabrici de arme”, a precizat suveranul pontif.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php