Părintele Pimen Vlad, de la Muntele Athos: „Războiul nu va veni în România, dacă oamenii vor posti și se vor ruga ca Dumnezeu să aducă pacea”

0 1.272

Părintele Pimen Vlad, de la Schitul Lacu din Sf. Munte Athos, a ținut să transmită un mesaj românilor, la începutul Postului Mare, în contextul războiului din Ucraina. El a spus, într-un video care a ajuns deja la peste 200.000 de vizualizări, că România nu este în război și nici nu va fi. Dar pentru ca situația să rămână neschimbată este nevoie ca românii să postească și să se roage pentru pacea lumii.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, România nu este în război și nici nu va fi. Dar asta depinde de noi. Este o vorbă, să nu ne băgăm acolo unde nu ne fierbe oala. Datoria noastră, ca și creștini, este să ne rugăm pentru toată lumea: ucraineni, ruși, ce-or fi. Pentru pacea a toată lumea. Să ne rugăm pentru toți, să se liniștească, să ia hotărârile cele bune.

Interesele sunt foarte mari, să nu luăm doar ce ni se pune pe ecran”, a spus părintele Pimen.

Pe de altă parte, părintele Pimen i-a îndemnat pe români să închidă televizoarele, pentru că „o să vă înnebunească”.

„Nu suntem departe de un război din acela, cum a mai fost. De-aceea, rugăciune, postul să-l ținem fiecare după cum putem, ca să-l înduplecăm pe Dumnezeu să aducă pacea. Dacă Dumnezeu ia pacea din lume o să fie haos. Să avem dragoste față de cei din jur.

Spovedanie și împărtășanie, nu lăsați, că nu se știe ce va fi mâine.

Știți că la televizoare sunt telecomenzi care au un buton roșu: apăsați pe el și spuneți stop. Nu mai stați la televizoare, o să vă înnebunească”, a mai afirmat el.

Părintele Pimen a îndemnat la oprirea avorturilor, care sunt „crime” la fel de mari ca și cele din război.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php