Preot ortodox, arestat în Rusia după ce a predicat împotriva războiului

0 911

Un preot ortodox rus a fost arestat sub acuzația că ar fi „discreditat forțele armate rusești”, ținând o predică împotriva invadării Ucrainei, începută de armata rusă la 24 februarie, informează Life Site News.

„Noi, creștinii, nu putem sta cu mâinile în sân când un frate ucide un frate, când un creștin ucide un creștin. Nu putem închide ochii cu timiditate și să spunem că negrul este alb, răul este bun, să spunem că Abel a greșit probabil când și-a provocat fratele mai mare.”, a scris părintele arestat pe site-ul parohiei sale.

Istoria se repetă, doar tema se schimbă: dacă înainte era interzis să „pui la îndoială” politica de gestionare a pandemiei, acum e interzis să critici „operațiunea militară specială”, cum numește Kremlinul războiul din Ucraina. Părintele Ioan Burdin, de la Biserica Învierii din regiunea Kostroma din vestul Rusiei, a fost arestat la scurt timp după ce a criticat trupele ruse într-o predică ținută duminica trecută pentru că „au bombardat orașele ucrainene Kiev, Odesa, Harkov și au ucis cetățeni ai Ucrainei – frați și surori în Hristos”.  

Înainte de predica părintelui Burdin, parohia sa ar fi publicat pe site-ul propriu un link către o petiție împotriva războiului și o declarație prin care condamnă conflictului militar.

sursa foto: Newsweek

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php