ACUM, PROTEST ÎN PIAȚA VICTORIEI! GUVERNUL VREA SĂ IMPLEMENTEZE CERTIFICATUL VERDE PRINTR-UN OUG NECONSTITUȚIONAL!

0 1.228

Romanii protesteaza din nou in fata guvernului, impotriva unei tentative a executivului Ciuca de introducere a certificatului verde pentru TOATE activitatile prin ordonanta de urgenta

Pe agenda ședinței de Guvern de joi se găsește un proiect de Ordonanță de urgență pe tema certificatului sanitar, despre care au apărut informații că de fapt reprezintă încercarea Guvernului de a introduce certificatul sanitar la nivel național prin OUG, după ce acest lucru nu a fost posibil în Parlament.

Potrivit agendei disponibile pe site-ul Guvernului, proiectul de Ordonanță de urgență constă în „modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19.”.

Ce se spune însă în proiect.

3.La articolul 1, după alineatul (12) se introduce un nou alineat, alin. (121 ), cu următorul cuprins: „(121 ) Persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare care au efectuat și doza opțională suplimentară li se eliberează, la cerere, un nou certificat, după fiecare doză de vaccin efectuată.”4.La articolul 1 după alineatul (121 ), se introduce un nou alineat, alin. (122 ), cu următorul cuprins:„(122 ) Regulile de acceptare a certificatelor se stabilesc după cum urmează: a) pentru intrarea pe teritoriul României, prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență; b) pentru desfășurarea activităților pe teritoriul național, se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului.

Av. Elena Radu: E de ieșit în stradă acum!

Avocatul Elena Radu avertizează, într-o postare pe Facebook, că daca se adoptă acest OUG el va avea statut de lege.

E de ieșit în stradă acum, subliniază avocatul Elena Radu.

„Ca să intelegeti: acum neavând prevăzut certificatul în vreun act cu putere de lege, puteam ataca HG urilor în instanța de judecată.

Băgând prevederea asta într-un OUG care are putere de lege, nici măcar în instanța de judecată nu vom mai avea șanse sa atacam HG-urile”, a scris avocatul Elena Radu pe Facebook.

Context

Comisia Europeană a propus, joi, ca folosirea certificatului digital covid (certificatul verde) să fie extinsă până pe 30 iunie 2023, potrivit ȘtiriTVR.ro.Pe de altă parte, de marţi a intrat în vigoare noua regulă stabilită de Comisia Europeană care limitează la 270 de zile (nouă luni) valabilitatea certificatului de vaccinare fără doza booster pentru călătoriile intra-europene.

via RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php