„VIRUSUL” LIBERTĂȚII: Protestul camionagiilor se EXTINDE în toată lumea: După Canada, urmează SUA și Europa

0 957

Șoferii de camioane americani și-au propus să urmeze exemplul colegilor lor din nord și să organizeze un convoi de protest care să traverseze Statele Unite de la Pacific la Atlantic, din California până în Washington DC.

Canada este de mai mult timp scena unui protest inedit prim amploarea și spectaculozitatea sa: câteva mii de șoferi de camioane au organizat un convoi cu lungime de 70 de kilometri pentru a-și manifesta opoziția față de Dictatura COVID și de măsuri draconice precum obligativitatea vaccinării sau lockdown-urile.

Uriașul convoi a ajuns la acest sfârșit de săptămână în capitala Ottawa, în fața și în jurul clădirii Parlamentului, iar protestatarii au anunțat că nu pleacă până când revendicările lor nu vor fi îndeplinite.
Convoiul s-a bucurat de un uriaș sprijin din partea canadienilor, pe tot parcursul lungului său traseu: aceștia le-au oferit șoferilor hrană și bani pentru a putea ajunge la țintă.
Premierul canadian Justin Trudeau a fugit din capitală într-un loc secret, de unde emite comunicate iritate la adresa protestatarilor. Trudeau susține s-a izolat din motive sanitare, dat fiind că s-ar fi infectat, deși era triplu vaccinat.
Cu toate acestea, comunicatele televizate nu îi pot ascunde frica.

Acum, așa-numitul Convoi al Libertății din Canada face prozeliți. Camionagiii americani s-au mobilizat prin intermediul unui cont de Facebook numit „Convoy to DC 2022”.
Potrivit paginii de Facebook a grupului, proiectul este traversarea Statelor Unite de la Coasta de Vest, din California, până la Coasta de Est, în capitala Washington DC.
Grupul se bucură deja de un mare sprijin, având până acum peste 100.000 de membri. (intre timp Facebook a interzis pagina grupului)

Într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare, unul dintre inițiatorii grupului, șoferul american Brian Base, afirmă că îi susține pe camionagiii canadieni și că acțiunea sa nu are legătură cu nici o apartenență politică, nici măcar cu naționalitatea, ci exclusiv cu dragostea de libertate.

Și în Europa, șoferii plănuiesc să formeze mai multe convoaie care să străbată continentul pentru ca în final toate să se unească într-un mare protest la Bruxelles.

Acțiunea se va desfășura sub deviza: „Au încercat să ne dezbine. Au reușit să ne unească.”

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php