3,5% pentru Rezistență! Direcționează către Fundația Ogoranu! Nu te costă nimic. Dar poți aduce un sprijin important. Tu decizi!

2 2.739

Dragă prietene,

A venit momentul, și în acest an, să decizi unde vor merge 3,5% din impozitul pe care statul îl percepe pe venitul tău anual. Până la 25 mai 2024, POȚI DECIDE TU!

Codul Fiscal prevede posibilitatea persoanelor fizice de a direcționa până la 3,5% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: fundații, asociații, unități de cult ori pentru acordarea de burse private (art.57(4)–(6) și art.84(2)-(4) din Codul Fiscal).

Contribuabilii pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozit pentru susținerea unor cauze. Nu te costă nimic!

Dacă nu folosești această opțiune, suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de stat! Și vedem bine cum gestionează statul banii noștri…

Ce trebuie să faci? Nimic mai simplu!

Completează șdepune la unitatea ANAF de care aparții sau la reprezentanții noștri, până la 25 mai 2024, Declarația 230. Pentru a ușura completarea, noi am trecut deja datele de identificare fiscală ale Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

Ce vom face cu banii tăi?

Fundaţia noastră are ca scop, conform Statutului său, cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”. De aproape un deceniu, reprezentăm singura instituție a memoriei Rezistenței anticomuniste care își îndeplinește misiunea fără compromisuri, fără cenzura corectitudinii politice, fără a accepta falsificarea sau amputarea adevărului istoric. Noi nu eliminăm cultul eroilor anticomuniști pentru că au aparținut unei anumite mișcări. Noi nu eludăm noțiuni și termeni din analiza istorică, doar pentru că așa cer unele cercuri de influență din țară și din exterior.

Dacă vă hotărâți să alegeți Fundația Ion Gavrilă Ogoranu pentru redirecționarea celor 2% din impozit, atunci tocmai ați ales să sprijiniți o luptă veche de mai bine de șapte decenii. Pentru că noi nu facem altceva decât să continuăm lupta pe care ei, luptătorii Rezistenței anticomuniste, au dus-o cu credință și dor de Libertate. Perpetuarea memoriei lor într-o societate ale cărei valori sunt bulversate, întru împlinirea idealului lor sunt pentru noi Testamentul cu care ei ne-au pecetluit.

Banii tăi vor susține editarea de cărți, broșuri și reviste dedicate Rezistenței anticomuniste, organizării de simpozioane, comemorări și expoziții, întreținerii unor monumente sau locuri de suferință (cum este Fortul 13 Jilava, crucea partizanilor de la Sâmbăta de Sus sau mausoleul de la Majadahonda-Spania), amenajării Muzeului Rezistenței din București, organizării de excursii cu elevi de liceu la Fortul 13 Jilava și în alte locuri ale memoriei martirice ori întâlniri ale elevilor cu foștii deținuți politici, dezvoltării centrului de documentare al Rezistenței – cuprinzând o bibliotecă, documente inedite, înregistrări audio și video și multor altor activități și proiecte.

Dacă vă simțiți alături de noi în îndeplinirea acestor deziderate, dacă vă regăsiți în acest ideal și vreți să sprijiniți activitatea noastră, completați Declarația 230 și depuneți-o la Administrația financiară sau la reprezentanții noștri din zona dvs., până la data de 25 mai 2024.

Declarația poate fi trimisă și la sediul nostru național din București, str. Veseliei 21, Sector 5, dar poate fi înmânată și unui reprezentant al nostru, urmând a ne ocupa noi de depunerea ei la ANAF.

Pentru orice detalii, nu ezitați să ne contactați la Tel. 0722749249 sau pe e-mail: ogoranu@gmail.comResponsabil campanie – Florin Dobrescu, secretar al F.I.G.O.

Cu Dumnezeu înainte!

Coriolan Baciu, Preşedinte al Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu

Pentru formular apăsați aici Formular 230

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php