Tot mai mulți sportivi de performanță se prăbușesc inexplicabil pe teren cu probleme cardiace

0 1.303

Marți, 23 noiembrie. John Fleck, 30 de ani, jucător al echipei engleze de fotbal Sheffield United s-a prăbușit pe teren în timpul meciului împotriva echipei Reading. A fost imediat transportat la spital unde se află sub observație medicală.

Miercuri, 24 noiembrie. Charlie Wyke, 28 de ani, jucător al echipei de fotbal Wigan, s-a prăbușit pe teren în timpul unui antrenament. A fost imediat transportat la spital unde se află sub observație medicală.

Miercuri, 24 noiembrie. Adama Traore, 26 de ani, jucător al echipei de fotbal Șerif Tiraspol, s-a prăbușit pe teren în minutul 77 al meciului de fotbal din Liga Campionilor împotriva celor de la Real Madrid. I s-au acordat imediat îngrijiri medicale și a fost înlocuit.

Îngrijorător e faptul că în ultimele luni zeci de sportivi de performanță au pățit același lucru. Sergio Aguero, 33 de ani, s-a prăbușit pe teren la data de 30 octombrie în timpul meciului de fotbal pe care echipa sa, FC Barcelona, îl disputa împotriva celor de la Alaves. I s-au acordat imediat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital pentru monitorizare. În urmă cu câteva zile acesta a anunțat că se retrage din activitate datorită unor probleme cardiace.

În vară, la Campionatul European de fotbal desfășurat în Anglia, Christian Eriksen, 29 de ani, component al echipei naționale a Danemarcei, s-a prăbușit pe teren în timpul partidei împotriva Finlandei. I s-au acordat imediat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital. Aici i s-a implantat un defribiliator cardiac. Plănuiește să-și reia activitatea sportivă, dar acest lucru nu se va întâmpla la ultima sa echipă de club, Inter Milano, pentru că Federația Italiană de Fotbal nu permite legitimarea sportivilor care au implantat defribilator cardiac.

Și mai sunt zeci de alte cazuri, toate înregistrate în ultimele luni, toate afecțiuni cardiace. În toate cazurile vorbim de bărbați tineri, sportivi de performanță, care au trecut prin zeci, poate chiar sute de vizite medicale la echipele unde au evoluat.

Să fie doar coincidențe sau să fie vorba de efecte ale vaccinului împotriva gripei chinezești? Reaminim că AHA (American Hearth Association/Asociația Americană a Inimii) a publicat în urmă cu câteva zile un studiu a cărui concluzie e că vaccinurile RNAm de la Pfizer și Moderna „cresc dramatic markerii inflamatori endoteliali și riscul de sindrom coronarian acut (SCA)”.

via Rost

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php