Tâncăbești. Corneliu Codreanu va fi comemorat pe 27 noiembrie printr-o ceremonie religioasă.

4 1.276

Ceremonia religioasă a comemorării lui Corneliu Zelea Codreanu va avea loc sâmbătă 27 noiembrie 2021, ora 12, la troița memorială de pe liziera pădurii Tâncăbești (Șos. București-Ploiești), locul unde întemeietorul Legiunii Arhanghelul Mihail a fost asasinat, împreună cu alți 13 fruntași legionari. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de urmași ai unor foști deținuți politici.

Ceremonia va consta într-o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor asasinați, precum și în momente de reculegere și rememorare a celor pomeniți.

Detalii cu privire la eveniment pot fi obținute la nr de tel 0722749249 și e-mail: buciumul@yahoo.com, persoană de contact: Florin Dobrescu.

4 Comments
 1. IO...gerules says

  De neuitat.
  Fat Frumos -T.Arghezi.
  Unde a plecat calare Fat Frumos
  De nu se mai zareste nicaierea,
  Oricat si-ar pune soarele putere,
  Oricat s-ar pogori luna de jos?
  Muntii pustii,cu varfurile lor cata
  Mahniti,din cer in valea de granit
  Ca sa-l mai vada cel putin odata
  Viu daca-i viu ori mort de-o fi murit.
  Cantecul sau,de care tara toata
  Era invaluita ca-ntr-un vis,
  De sta si ochiul soimilor inchis,
  In ascultare,s-a oprit deodata.
  ………………………………….
  Fluerul lui canta si-n cingatoare
  Si zeci de sate fermecate
  Cu sute de feciori si de fecioare,
  Il ascultau doinind pe innoptate.

  ……………………………………………..
  Acesta a fost Corneliu Codreanu,Fatul Frumos trimes de Dumnezeu peste neamul romanesc sa-l inalte sii ascesta l-a inaltat.Corneliu Zelea Codreanu a scos din sufletul poporului roman cea mai frumoasa pajiste a omenirii creata de Dumnezeu OMENIA.Prin el neamul romanesc,alaturi de Mihai Eminescu,”si-a capatat dreptul la nemurire”

  1. Georgia says

   Adevărat!!
   Datorită martiriului lor se îndură Dumnezeu de noi astăzi… Ei și rugătorii din pustie ne mai țin în omenie cu dor spre nemurire !!

 2. DIANA says

  FRUMOS OM A FOST CORNELIU ZELEA CODREANU,LA CHIP SI LA SUFLET.UN MARTIR AL NEAMULUI ROMANESC.VESNICA SA-I FIE POMENIREA!

 3. Mercenaru says

  Un Martir si un SFANT al Neamului Romanesc, care nu trebuie dat uitarii. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si sa-i fue tarana usoara acolo unde ii odihneste trupul spre nemurire. Traiasca Legiunea si Capitanul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php