S-a stins George Bălașu, sufletul Cuvântului Românesc din Canada

0 1.222

De la comunitatea românească din Canada am primit trista veste a plecării la cele veșnice a luptătorului anticomunist George Bălașu, unul dintre cele mai strălucite condee și cele mai dârze conștiințe ale exilului românesc din anii dictaturii bolșevice.

„George Bălașu, unul din fondatorii Asociatiei Culturale Romane, Hamilton, ON, membru trustee si membru de onoare al ACR Hamilton, a incetat din viata azi, 10 Noiembrie 2021. George Balasu s-a nascut la 8 mai 1924 in Turtucaia, judetul Durostor.

George Balasu si-a dedicat întreaga viața promovarii culturii si traditiilor romanesti in Canada, a scrierii în mod constant despre opresiune, corupție și nedreptate si a luptat sa dea glas celor care nu erau auziți,” ne transmit frații din Canada

„George Balasu a fost un om bun, generos, care a vazut raul si a incercat sa-l indrepte, a vazut suferinta si a incercat sa o vindece. A fost prietenul a trei generatii de romani-canadieni si a facut Campul Romanesc, pe care l-a intemeiat, sa fie considerat “tara departe de tara” a mii de romani.

George si-a dedicat viata crezului si neamului romanesc, a perseverat atunci cand obstacolele erau de netrecut si a facut-o nu pentru vanitate si prestigiu, ci pentru poporul roman si pentru tara pe care a iubit-o – Romania.

Prin exemplul lui de viata dedicata comunitatii, el ne-a invatat sa ne iubim compatriotii, sa ne ajutam reciproc, ne-a invatat ca prin dragoste de neam putem sa facem o lume mai buna, astfel incat intr-o zi, daca suntem binecuvantati cu sansa de a privi înapoi la timpul nostru aici, sa putem sti ca l-am petrecut bine; ca am facut o diferenta; ca prezenta noastra trecatoare a avut un impact de durata asupra vietii altor fiinte umane.”

Dumnezeu să-l odihnească în pace! George Bălașu – Prezent!”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php