TRIESTE CA TIMIȘOARA și Draghi, ca Ceaușescu. Cuvântul profesorului italian de științe politice av. Augusto Sinagra

0 1.668

Augusto Sinagra, profesor de drept comunitar european la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității „La Sapienza” din Roma și avocat la instanțele superioare din Italia și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg, a publicat în presa italiană un editorial intitulat „Trieste, ca Timișoara”, referitor la înăbușirea violentă de forțele de ordine a revoltei izbucnite în rândul lucrătorilor din portul Trieste împotriva condiționării locului de muncă de pașaportul Covid. Remarcând diferența de probitate morală dintre un profesor italian de Științe Politice care apără poporul și condamnă dictatura, pe de o parte, și un profesor român de la SNSPA, care nu caută decât să slujească regimul făcând presiuni pentru a impulsiona „vaccinarea silnică”, pe de alta.

În portul Trieste are loc o represiune foarte violentă din partea poliției împotriva lucrătorilor portuari, cu folosirea tunurilor cu apă și a tuturor celorlalte forme de violență.
După evenimentele din 9 octombrie de la Roma, poliția scrie o nouă pagină proastă din istoria sa. Ordinul de a recurge la astfel de violențe este total nelegitim. Demonstrația docherilor din Trieste, ca orice altă demonstrație, nu a avut nevoie de nici o autorizație prealabilă din partea primăriei. Iar asta, în virtutea TULPS (Textul Unic al Legilor de Siguranță Publică) din 18 iunie 1931, nr. 773. Demonstrația docherilor din Trieste nu a încălcat și nu încalcă nici o lege. Nu a fost și nu este nevoie să restabilim ordinea publică, deoarece aceasta nu a fost niciodată tulburată.

Cei care au dat acest ordin nelegitim și l-au executat în mod nelegitim, dezlănțuind violența poliției împotriva unor oameni lipsiți de apărare, inclusiv împotriva unei femei însărcinate care a fost bătută cu brutalitate, nu realizează gravitatea fărădelegii comise. Între timp, mijloacele și instrumentele antirevoltă, cum ar fi utilizarea tunurilor cu apă, sunt justificate doar în caz de revoltă, ceea ce nu a fost și nu este cu siguranță demonstrația legitimă și pașnică de protest a lucrătorilor portuari și a multor oameni din Trieste.Ordinul dat nu este doar nelegitim, ci și cretin. Dacă zona portuară este eliberată cu violență, cine va mai descărca și încărca mărfurile? Va fi trimisă poliția și pentru așa ceva? Vor interveni personal prefectul și șeful poliției din Trieste să facă ordine și în port? Și, până la urmă, care va fi rezultatul acestei acțiuni polițienești ilegitime, de o violență fără precedent? Rezultatul nu va fi decât acela de a confirma lumii întregi că în Italia există un regim mult mai violent decât cel al lui Augusto Ugarte Pinochet din Chile sau al dictatorului nord-coreean. Ba chiar mai mult, că în Italia există un guvern care conduce doar recurgând la violență. Docherii din Trieste și orice altă victimă a agresiunii barbare care va mai avea loc pot conta pe asistența întregului meu cabinet de avocatură. Oamenii violenți cred că pot câștiga prin astfel de mijloace, dar vor pierde. Cu cât fac mai mult acest lucru, cu atât mai mult se condamnă singuri la înfrângere.

Trieste, ca Timișoara

Unde este opoziția? Unde este căpitanul Fracassa sau Ioana d’Arc din Garbatella? Este încă la Madrid și face ravagii în credulitatea populară și acum și în limba spaniolă?Am spus „Trieste, ca Timișoara”. Mario Draghi, toți mahării regimului și comanditarii lui externi își amintesc cum s-a terminat revoluția română din 1989. Prieteni, nu disperați! Vom învinge pentru că istoria, legea și justiția sunt de partea noastră. Dar, mai ales, deoarece cu noi este Dumnezeu.

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php