Schitul românesc Prodromu dezminte știrea despre 1.000 de călugări bolnavi în Muntele Athos: Știre falsă, transmisă de posturile TV anticreștine, care urmăresc dezbinarea și ura

0 1.215

Schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos (foto) a dezmințit vehement știrea apărută în mass-media, conform căreia „peste 1.000 de călugări” s-ar fi îmbolnăvit de covid.

Printr-un comunicat transmis Patriarhiei Române, schitul afirmă că nu este deloc adevărat că ar fi 1.000 de monahi infectați, ci dimpotrivă: nimeni nu este infectat, nimeni nu este la terapie intensivă și nimeni nu a decedat.

Lăcașul românesc acuză pe cei care au colportat știrea de manipulare.

„Am aflat cu îngrijorare că în presa din România circulă informații despre îmbolnăvirea în masă a călugărilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară și nu numai, ne contactează îngrijorați iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv.

Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine dar și de presa de larg consum. Știrea a fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, preluat de la un altul de limbă engleză. Toți monahii români cu care ne-am consultat dar și cei de alte naționalități au afirmat că NIMENI nu este bolnav de covid, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat.În același timp se vorbește despre un număr de 1000 de monahi infectați dar nici de departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% din părinți, ceea ce ar fi necredibil. Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect, iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate, iar nu prin intermediul panicii și al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori. Acest lucru nu este de la Dumnezeu.

În concluzie, acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare. Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor!”, se arată în comunicatul semnat de starețul Atanasie și transmis de Patriarhia Română.Știrea cu „mia de călugări” a fost distribuită de News.ro și preluată de G4media, Newsweek, EuropaFm, realitatea TV, Digi24 etc.Intervenția schitului Prodromu este cu atât mai semnificativă cu cât această instituție comunică rareori cu mass-media din România.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php