Peste 1000 de blocuri din București nu au apă caldă. Directorul Termoenergetica: „Lipsește forța de muncă, iar salariile sunt mici. Oamenii care țin sistemul în funcțiune sunt eroi”

1 1.155

Peste 1.000 de blocuri din Capitală nu au apă caldă, întrucât se fac revizii, spune directorului general al Termoenergetica București SA, Claudiu Crețu

„Peste 1.000 de blocuri nu au apă caldă, sunt revizii, reparații pe întreg palierul, sistemul are pierderi foarte mari, încercăm reglarea acestor situații, dar mai ales încercăm să ne pregătim de iarnă.

Dacă în perioada de vară nu lucrăm, nu facem reparații, când? E mult mai important să încercăm să pregătim sistemul pentru a putea rezista iarna viitoare fără sincope mari. Ne cerem scuze locuitorilor Capitalei care au probleme cu apa caldă.

Încercăm ca acestea să fie de cât mai scurtă durată, dar sunt șantiere și, din păcate, nu sunt atât de multe șantiere câte ar trebui, tocmai pentru faptul că sunt salarii mici, e o muncă foarte grea, nu găsim atâți sudori de câți avem nevoie, nu găsim atâți instalatori de câți avem nevoie, e o problemă inclusiv cu piața forței de muncă. Prețul țevii a crescut foarte mult, deci, sunt probleme în piață pe toate palierele.

La cum arată sistemul, sincope, avarii de o zi-două, pot fi oricând și nu se pot rezolva prin magie. Evident, printr-o activitate susținută – un an, doi, trei – acest lucru se poate rezolva, dar o avarie care se poate rezolva în două zile nu are un impact atât de mare, dată fiind inerția termică”, a declarat Crețu, într-o conferință de presă.

via R3Media

1 Comment
  1. Marian says

    Lasa ca , in schimb a marit pretul biletelor pentru transportul in comun de suprafata si metrou asta , SIGUR aducand banii necesari pentru ca Termoenergetica sa poata achizitiona tevi si sa plateasca muncitori care sa munceasca la reabilitarea acestu sistem nenorocit pe care…NIMENI dintre primarii generali ai Bucurestiului n-a binevoit sa-l bage in seama si sa investeasca la greu , caci bani au avut mai mult decat suficenti . Buzaianu si Zamfir nu-i mai cauta scuze lui Nicusor sau ei nu locuiesc acolo unde nu-i apa calda si uneori nici d’aia rece la robinet ? Bine ca…inregistreaza contorul cata apa consuma { desii n-are } consumatorul captiv !Intrebare : Nicusor Dan spera cumva s a candideze pentru un al doilea mandat ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php