Protest la Ambasada Germaniei pentru micuța Pia, o copilă româncă luată cu forța de serviciile sociale din Freiburg

0 1.317

Duminică, de la ora 18:00, AUR anunță proteste în fața Ambasadei Germaniei de la București, dar și în fiecare oraș unde există un consulat al acestei țări, pentru a se solidariza cu Mihaela Seiler, a cărei fetiță a fost luată de Serviciul German de Asistență Socială pentru copii, informează un comunicat de presă al formațiunii.

Este pentru prima oară când o formațiune politică din parlament își asumă un asemenea protest, într-un caz în care este vorba despre o familie de români din străinătate. În cazurile Cameliei Smicală, ale familiilor Bodnariu și Nan, nicio formațiune politică parlamentară din România nu s-a poziționat de partea victimelor.

Dimpotrivă, au fost politicieni și oameni influenți care au susținut că protestele societății civile ar fi fost „inspirate” de forțe oculte, chiar dacă în final, în majoritatea cazurilor s-a dovedit că dreptatea era de partea familiilor românești.

Pentru conformitate precizam ca formatiunea extraparlamentara Noua Dreapta, precum si deputatii PMP Constantin Codreanu si Doru Coliu din legislatura 2016-2020, au participat la proteste la Ambasada Finlandei pentru rezolvarea cazului doctoritei Camelia Smicala (precizare Buciumul)

Familia Bodnariu și-a primit copiii înapoi de la autoritățile din Norvegia, la fel și familia Nan sau Camelia Smicală în Finlanda.

„Duminică, AUR iese în stradă la ora 18:00 să protesteze pașnic în fața prefecturilor din toată țara, dar și în fața ambasadei Germaniei la București. De asemenea, vom protesta pașnic și în străinătate, în fața ambasadelor Germaniei și în fiecare oraș unde există consulate ale Germaniei. Ne solidarizăm cu durerea Mihaelei Seiler, cetățean român stabilit în Freiburg, și vom lupta pentru ca fetița ei să fie recuperată din mâinile autorităților.

Pe 10 martie 2021, micuța Pia, în vârstă de 7 ani, a fost pur și simplu răpită din sala de clasă de funcționari ai Serviciului german de Asistență Socială pentru copii. Motivul? Fetița era „prea atașată de mamă”! Cazul este cu atât mai halucinant cu cât, cu doar două zile în urmă, o instanță de judecată din Freiburg stabilise că fetița trebuie să rămână cu mama ei!

Atât poliția, cât și autoritățile judiciare au recunoscut că s-a produs o eroare, însă fetița continuă să fie ținută cu forța în plasament, deși au trecut deja patru luni de la incident. Atitudinea scandaloasă a autorităților vine pe fondul influenței exercitate de tatăl fetiței, un cetățean german cu multe relații și cunoștințe în peisajul local.

La fel ca în cazul Cameliei Smicală, statul român nu are absolut nicio reacție în fața acestui abuz incalificabil. Astfel, micuța Pia continuă să fie supusă zilnic unei traume oribile, iar drepturile ei fundamentale sunt încălcate brutal și tiranic de o societate care se pretinde a fi apărătoarea drepturilor umane fundamentale.

Nu putem rămâne indiferenți la o asemenea nedreptate, pentru că Familia și Libertatea sunt neprețuite în inima noastră! Este un drept constituțional și o datorie morală de a ne solidariza împotriva nedreptăților și abuzurilor. Sperăm ca statul german să îndrepte eroarea cât mai repede cu putință”, se arată în comunicatul AUR.

Sursa: R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php