Scriitorul american Rod Dreher vine în România. „Sper să vizitez mormântul Părintelui Calciu și să mă rog în mânăstirile și lăcașurile voastre sfinte”

1 2.058

Scriitorul american convertit la ortodoxie, Rod Dreher, vine în România, sâmbătă, 5 iunie, pentru a-și lansa cartea „Să nu trăim în minciună! – Un manual pentru disidenții creștini”.

foto: Washington Post

Sper ca în viitorul apropiat să vin în țara voastră, să vizitez mormântul Părintelui Calciu și să mă rog în mânăstirile și lăcașurile voastre sfinte, mărturisea Rod Dreher, în toamna anului trecut,  într-un interviu acordat în exclusivitate pentru R3Media.

În interviul realizat de jurnalistul Mihai Șomănescu, Rod Dreher-  unul dintre cei mai importanți intelectuali de orientare conservatoare ai Statelor Unite- a recunoscut că tot ce știe despre România a aflat de la părintele Gheorghe Calciu.

„În Statele Unite sunt imigranți care au venit aici din țările fostului bloc sovietic care ne avertizează că în America se arată semne de totalitarism – dar noi, cei născuți în America, nu le putem vedea, pentru că noi credem -, în mod fals că așa ceva nu se poate întâmpla aici. În cartea mea, explic de ce anumite mișcări sociale de stânga din America au câteva chestiuni importante în comun cu comunismul și de ce ar trebui să ascultăm avertismentele venite din partea oamenilor care chiar au trăit în comunism. Ei știu despre ce vorbesc. De asemenea, am vizitat și Rusia și câteva țări din Europa Centrală care au suferit în comunism, pentru a primi sfaturi pentru concetățenii mei americani de la creștini care au fost dizidenți sub regimuri comuniste.

Despre România, în afară de părintele Calciu, îmi pare rău să spun că nu știu mare lucru. Ani de zile am fost fascinat de familia Ceaușescu și felul în care asemenea oameni mediocri au ajuns să conducă și să chinuie o națiune măreață. Ce sistem teribil trebuie să fie comunismul pentru a face așa ceva posibil! Când am început cercetarea pentru „Live Not By Lies”, plănuiam să vizitez și România, mai ales pentru a învăța mai multe despre închisoarea Pitești. Din păcate, nu am avut destul timp înainte ca editorul meu să-mi ceară manuscriptul. Sper ca în viitorul apropiat să vin în țara voastră, să vizitez mormântul Părintelui Calciu și să mă rog în mânăstirile și lăcașurile voastre sfinte”, a spus scriitorul Rod Dreher.

Interviul integral este disponibil aici.

Scriitorul American Rod Dreher vine în România, sâmbătă, 5 iunie, pentru a-și lansa cartea „Să nu trăim în minciună! – Un manual pentru disidenții creștini”, apărută Editura Contramundum.

„Să nu trăim în minciună!” oferă creștinilor practicanți și tuturor celor care resping „totalitarismul de mătase” care se insinuează, astăzi, în SUA și în Europa, soluții de rezistență aflate la îndemâna fiecăruia. Prima, cea mai simplă și cea mai ușoară este refuzul minciunii pe care se clădește și prin care se perpetuează orice totalitarism, se precizează în comunicatul transmis de Editura Contramundum.

Potrivit informațiilor anunțate de editură, evenimentul va avea loc în curtea Bisericii Precupeții Noi din București (Strada Ernest Broșteanu, nr. 12), începând cu ora 18.00.

via RostOnline

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Idiotul asta vine in Romania ca sa-l injure pe Ceusescu si familia sa?Excrocul nenorocit imbracat in carpe ce se vor a fi crestin ortodexe/Acest individ se pare a fi un jidan inflacarat,nu se poate numii evreu,Astia ca el incearca sa creeze o noua istorie a neamului romanesc.Individul merita repudiat de toata suflarea onesta din Romnaia cat si din lume.Sictir/

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php